За втори пореден мандат се налага да припомним, че работата на вицепрезидента е:

1. да чака да умре президентът;
2. да помилва престъпници - по възможност не опасни за обществото;
3. да дава българско гражданство на свестни хора, по възможност без да им се взима рушвет;

По света не са задължително запознати с реалните пълномощия на българския вицепрезидент и могат да си помислят, че БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА иска отмяна на санкциите срещу Русия. За държавата като цяло предстои да видим след 26 март, но едно е сигурно - на Позитано 20, където са се засилили да взимат властта след месец, очевидно са поели определени ангажименти към Решетников и други московски ментори да играят ролята на безплатни слуги на кремълската арогантност и агресия.

За съжаление Румен Радев също си направи устата на няколко пъти по този въпрос в Европа - и то преди да е поставил там нито един съществен за българския национален интерес въпрос.

Сега щафетата е предадена на Йотова. Тя без съмнение е наясно, че нейното мнение има стойност нула точка нула за позицията на Европа и на Запада към санкциите върху Русия. Нейното мнение има приблизително същата стойност и за позицията на българската държава по този въпрос. На нея обаче й е поръчано да подхвърля темата - ей така, да видим кога може и по-сериозно да се заемем с изпълнение на поръчката на другарите от Москва. Не дождетесь, товарищ Йотова - но как захочется вам, у нас говорить все что угодно, к сожалению - бесплатно...

Препечатваме коментара от страницата във фейсбук на автора. Заглавието е на редакцията.