"Няма покушение срещу магистрат. Има само едно счупено стъкло на автомобил, което може да е и от дете, хвърлило камък."

Това каза за Клуб Z шефката на бургаската Окръжна прокуратура Калина Чапкънова по повод появилите се информации за стрелба по колата на обвинителя от морския град Ангел Георгиев.

"Делото "Гранити" (за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, б.р.)  и в момента си върви - той е на него", допълни Чапкънова.

Клуб Z научи от свои източници, че личният автомобил на прокурор Георгиев е бил паркиран на ул. "Абоба" - не пред дома му или на служебния паркинг на съда. Не е установена както причината, така и кога точно е станало счупването. Колеги на обвинителя казаха, че той бил в съвсем нормално и спокойно състояние, само леко уморен. Те предположиха, че той просто е допуснал и такъв вариант сутринта пред журналисти.

Обвинителят се яви по делото "Гранити", по което пледира за 5 присъди доживот без замяна за обвиняемите Стоян Петров, Станислав Михайлов, Галин Костов, Стоян Колев и Нено Стоянов.

От висшето началство в София проявявали голям интерес по притгеснителния сигнал за покушение над магистрат, който се появи по-рано днес.