Мерил Стрийп и Карл Лагерфелд влязоха в задочен конфликт в навечерието на церемонията по връчването на оскарите. В събота актрисата обвини дизайнера за предстоящ провал на вечерта ѝ на наградите на Академията, след като несправедливо я е обвинил, че са ѝ платили за това, което носи на червения килим.

Твърдението на Лагерфелд е от по-рано тази седмица. Той заяви, че актрисата от „Крамър срещу Крамър“ е отказала да облече рокля на „Шанел“ на церемонията в неделя, тъй като е можела да получи заплащане отдруг дизайнер, пише „Ройтерс“.

Историята бе подхваната по целия свят и продължава да надвива присъствието ми на наградите Оскар, в случая ми на рекордна 20-а номинация, и да засенчва тази чест в очите на медиите, колегите ми и публиката“, заяви в специално изявление 67-годишната Стрийп.

Актрисата се бори за статуетката в неделя за образа си на ексцентрична оперна певица в комедията „Флорънс“. Тя вече има три награди Оскар.

Мерил Стрийп омаловажи напълно и последвало изявление на Лагерфелд – в него дизайнерът призна, че не е разбрал правилно ситуацията и че съжалява за предизвиканата полемика.

„Общото „изявление“ на г-н Лагерфелд за съжаление за тази „полемика“ не е извинение“, посочи Стрийп.

"Площад Славейков"