Лидерът на "Нова република" Радан Кънев представи във Варна листата на формацията, кооято се води от него самия. Според Кънев в момента тече кампания, чиято цел е да обезсърчи хората, че има истинска дясна алтернатива.

"Ще ви лъжат, че ние сме онези с лошия характер, които не можем да говорим с никого. Ще ви манипулират, че ние сме скандалджии, пък другите били големи симпатяги. Ще ви натякват денонощно, че сме сами – намръщени, изолирани и в ъгъла. С крадените си милиони и с купените медии те искат вие да повярвате в това. Ако ние изчезнем, няма да има дори кой да им свети – защото годежът го направиха по тъмно, а сега ни готвят голяма, дебела крадлива сватба между БСП, ГЕРБ и всичките им патерици. Множество малки политически партии пърхат като шаферки, за да кацнат на трапезата".

Това каза Кънев. И допълни, че в "Нова република" не ги е страх да бъдат черната овца, която не влиза в стадото на мошениците.

Кънев заяви, че през последните 10 години, когато са управлявали ГЕРБ, БСП и ДПС, са извършвали големи кражби и даде за пример все още непостроената магистрала "Хемус".

"А вие във Варна знаете какво е крадене. Виждали сте как се краде като за световно и от общината, и от целия регион. Затова, докато Борисов търсеше в огледалото Пеевски, магистрала "Хемус" не се строи. Пускат поръчки, спират поръчки, някакви пари вървят. Голямото крадене продължава, но и вие продължавате да пътувате поне пет часа до София, докато на хората от Бургас им трябват само три часа. Точно толкова е сметката, която вие във Варна плащате за крадливите ГЕРБ, БСП и ДПС, които управляват в последните 10 години", обясни Кънев.

Според него "и на тези избори бившата министърка Лиляна Павлова ще ви излъже за четвърти път, че ще имате магистрала, но това отново няма да се случи“.

Радан Кънев даде и пример с построената преди 150 години от Мидхат паша железопътна линия между Варна и Русе.

"Това е било по турско, без да има българска държава и без да има еврофондове. Днес имаме и българска държава, и еврофондове – а от Варна до Русе се пътува почти толкова дълго, колкото по времето на Мидхат паша. Нищо не направиха за модернизацията на този път. Точно толкова крадат БСП, ГЕРБ и ДПС – точно толкова, че да не виждаме нещо да се е променило за 150 години", каза Кънев.