Йоргос Вакакис (24 г.) - синът на гръцкия милионер Апостолос Вакакис, загина и причини смъртта на още трима души, след като се вряза със своето "Порше" в паркирана кола, съобщи англоезичното издание "Ламия рипорт".

Бащата на Йоргос е собственик на веригата магазини "Джъмбо".

Заедно с Вакакис-младши са загинали неговият спътник, както и 33-годишна жена с тригодишното й дете.

 

Трагедията е станала вчера на магистралата Атина-Ламия. На записите от видеокамерите се вижда как поршето връхлита с огромна скорост върху паркиран автомобил марка "Пежо". След удара и двете коли избухват в пламъци. Всички, намиращи се в този момент в двете коли, загиват на място.

Шофьорът на пежото спрял изцяло по правилата, за да отиде до тоалетната. В момента, в който се отправил обратно към колата, тя била пометена. Жена му и детето му изгорели пред очите му.

Максималната разрешена скорост на магистралата в Гърция е 130 километра в час, като в някои участъци достига до 140. Йоргос Вакакис обаче се е движел значително по-бързо.

Загиналият Вакакис-младши бил смятан за бъдещ наследник на баща си Апостолос в компанията „Джъмбо”, която има над 80 магазина. 52 от тях са в Гърция. "Джъмбо" има магазини и в България.