Две съдийски грешки се коментираха във футболния свят вчера - и 2-те костваха незачетени голове при 0:0. Първо страничният рефер вдигна флага без нужда в края на първото полувреме на мача "Лудогорец" - "Верея" (4:0) от нашата Първа лига. След това негов английски колега се обърка на финала за Купата на Лигата между "Манчестър Юнайтед" и "Саутхемптън" (3:2) на "Уембли".

Не знаем дали британският асистент ще бъде наказан, но българският му колега Ивайло Пламенов Атанасов отнесе тежка санкция - правата са му спрени до края на сезона. Наказанието е сурово поради това, че гафът бе повече от фрапантен. 

При извеждащия пас на Валери Домовчийски съотборникът му Салим Керкар бе на метри пред защитата на "Лудогорец". Той надбяга бранител и от малък ъгъл порази целта. 

Вижте какво се казва в съобщението на съдийската комисия на БФС:

"За допусната непрофесионална груба грешка по Правило 11 - засада, недопустима и неприемлива за нивото на асистент съдия от ранглистата на професионалния футбол, спира съдийските права за срещи от Първа професионална лига до края на футболното първенство 2016/2017г. на асистент съдията Ивайло Пламенов Атанасов."

Междувременно "Лудогорец" обяви, че затваря до края на сезона сектор "В" на клубния си стадион в Разград. На трибуната стартира реконструкция, за да може арената да приема мачове от групите на европейските клубни турнири.

Планира се ремонтът да прилючи около края на сезона. Секторът ще разполага с удобствата на трибуна "Моци".

"Клубът призовава привържениците, които разполагат с абонаментни карти за въпросната трибуна, да дойдат на клубната база, за да им бъдат издадени нови абонаментни карти за друг сектор, които ще важат до края на сезон 2016/2017", се казва още в съобщението на официалния сайт.