Началникът на Клиниката по детската ортопедия и травматология в “Пирогов” д-р Атанас Кацаров подаде оставка.

Доказаният професионалист изложи мотивите си в личния си профил във фейсбук, където публикува дълго обръщение към новия директор на болницата Асен Балтов.

Балтов беше назначен на поста от служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев миналата седмица като замени на поста му проф. Стоян Миланов. В Борда на директорите също бяха извършени смени като един от отстранените беше д-р Кацаров.

В профила си в социалната мрежа шефът на детската травматология заяви, че подава оставката "по ред причини, повечето свързани с Асен Балтов. Основният мотив обаче е ремонтът на Детската клиника и разформироването на пет места на детската ортопедия. 

Кацаров обвинява и служебния премиер Огнян Герджиков, че преди 10 месеца е написал юридическо становище, въз основа на което Научният съвет на "Пирогов" е сменил правилника, за да не бъде допуснат до доцентура.

Аз съм християнин. Мога да Ви простя всичко, но това, че за 2 дни, Вие и Вашите приятели, унищожихте единствената клиника по детска травматология в България, с 50 годишна история, няма да Ви простя никога!, завършва специалистът.

Най-отдолу д-р Кацаров се е подписал като „Д-р Атанас Кацаров, Пироговец завинаги".

"Основната причина съм аз и тъй като аз съм причината, аз напускам. Седем лекари напускат, няколко сестри, няколко санитари, 70 процента от персонала на клиниката в момента. В рамките на следващия месец или два след като видят, че работата е невъзможна, ще напуснат и други", коментира в понеделник д-р Кацаров пред БНР.
 

От ръководството на "Пирогов" изпратиха кратко съобщение до медиите от името на новия изпълнителен директор, че "Клиниката по детска ортопедия и травматология няма и никога не е стоял въпроса да бъде закрита. Всяка друга информация, свързана с дейността ѝ, не е вярна".

Вижте и целия пост на д-р Кацаров във фейсбук: