За силна държава, гарантираща сигурност, добро образование и качествено здравеопазване на своите граждани се обявиха от коалицията "Реформаторски блок - Глас народен". Днес бе официалното откриване на кампанията на коалицията, което стана пред Народния театър.

"Ние сме обединената десница и даваме на десните хора представителство в 44-тия парламент. Не се включваме в наддаването за пенсии и заплати, защото изборите не са сватба, на която се обещават подаръци. Ще работим за силна икономика, инвестиции, стабилност в доходите и сигурността на хората".

Това заяви шефът на предизборния щаб и водач на листите в Плевен и Варна Найден Зеленогорски.

"Ние искаме силна държава, гарантираща сигурност, образование и качествено здравеопазване и на своите граждани", заяви шефът на кампанията и водач в 24 МИР София Петър Москов.

Петър Москов с бившия депутат от ДСБ Валентин Павлов, който е сред няколкото лица, решили да останат в Реформаторския блок.

Той подчерта, че "Реформаторски блок - Глас народен" ще работи за силни институции, които да не допускат мафията да краде парите на гражданите и които да спрат корупцията в политиката и администрацията.

"Не сме съгласни една част от нас да носят отговорности и да плащат данъци, а цели социални групи да живеят над закона и да се издържат с нашите данъци", каза още Москов.

Според лидера на СДС Божидар Лукарски коалицията ще се представи силно и достойно на изборите.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски с водача на БНД Борислав Великов.

"Гласът реформаторски и гласът народен трябва да бъдат чути. Трябва да бъдат чути, защото тази кампания ще е различна! Ще има много кал, ще има много популизъм, а сблъсъкът вече не е между различни платформи и програми, а между две фундаментално различни идеологии - "За Европа" и "За Кремъл". И в тази ситуация има само един правилен избор", заяви Лукарски.

Според лидера на "Глас народен" Светльо Витков коалицията е принципна, защото двете формации имат сходни програми и обща амбиция.

Заместникът на Светльо Витков в "Глас народен" Венци Мицов също бе на откриването на кампанията на коалицията.
Бившият депутат от ДБГ Антони Тренчев и на тези избори ще е след младите лица в листите.
Пънк е положението...