"Лестър" спечели впечатляваща победа с 3:1 над "Ливърпул" в първия си мач след уволнението на треньора Клаудио Раниери преди броени дни. Успехът позволи на "лисиците" да се отлепят от дъното на таблицата във Висшата лига - сега са 15-и. 

Но все още са застрашени от изпадане, тъй като 17-ият и 18-ият - съответно "Мидълзбро" и "Кристъл Палас", са само на 2 точки.

Временно все още актуалният шампион на Англия се води от един от асистентите на Раниери - Крейг Шекспир, който успя да върне тима към славните дни от миналия сезон.

Снощи "Лестър" показа позабравения хъс и прекъсна серията от пет поредни загуби, в които нямаше и отбелязан гол.

Началото на срещата бе по-добро за домакините, които заредиха положения пред вратата на "Ливърпул". В 28-ата минута Джейми Варди бе изведен зад гърба на защитата на "червените" след грешка в центъра на терена и откри резултата - 1:0.

Гостите опитаха да отвърнат и на свой ред можеха да вкарат гол. В 39-ата Дани Дринкуотър заби попадението на вечерта с удар от воле от около 20 метра - 2:0.

След час игра Варди направи 3:0. Осем минути по-късно Фелипе Коутиньо намали резултата. До края ситуации имаше и пред двете врати, но нови голове не паднаха.

"Ливърпул" напрактика загуби шансове за титлата, а вече е застрашено и мястото му в топ 4. Тимът заема петото място с 49 точки, следван от "Манчестър Юнайтед" с 48 и мач по-малко. Четвърти е "Арсенал" с 50.

До края на сезона има 12 кръга.