"Ние не сме гаджета, да седим очи в очи двамата да си говорим"

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към лидера на БСП Корнелия Нинова. Така той коментира искането на Нинова дебатът между двамата да бъде "очи в очи" и в него да участват само лидерите на двете партии.

Борисов обясни защо ГЕРБ настоява в първата част на дебата да участват хора от екипите на двете партии. Той обърна внимание, че не става дума за експерти "хванати от улицата".

"Помните преди години, когато мандатът на БСП беше взет изведнъж дойде за министър на финансите г-н Чобанов, премиер стана Орешарски. Преди няколко месеца след Радев и Йотова дойде Огнян Герджиков, министър на Костов и кой ли не. Уж не са БСП на власт. Чувам, че ще сменят шефа на ГЩ. Понеже сме се парили да знаем - техният финансист да застане срещу г-н Горанов и да каже - ей така ще стане".

Това обясни Борисов. Според него и той, и Нинова трябва да разкрият с кои хора ще работят, в каква коалиция биха влезли и т. н.

"Никога не съм се водил по женски акъл. Сега да питаме социолозицте, политолозите..."

Така Борисов отговори на искането на Нинова да се направи социологически сондаж какво очакват хората - лидерски или експертен дебат. Той допълни, че ако се проведе социологическо изследване с въпрос дали хората искат да знаят кои ще бъдат министрите ако една или друга партия вземе властта до резултат ще е 100 на нула с отговор да.

"Притеснен съм, че когато гласуваме с БСП винаги излизат други хора", повтори Борисов.

Според него дебатът трябва да бъде не само премиерски, а министерски.