Засега планираното поскъпване на водата от 1 март в столицата се отлага. На закрито заседание във вторник Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъди и върна на работната група в регулатора проекта за решение дали да бъде одобрено увеличението на цените на ВиК услугите, поискано от "Софийска вода". 

КЕВР имаше проект, който предвиждаше питейната вода в София да поскъпне от 1 март с 18% и е 1 куб.м трябваше да струва 2,16 лв (в момента е 1,89 лв на куб.м). Сега работната група има срок от три дни, в който да нанесе своите бележки. След трябва да се проведе ново закрито заседание. 
Искането на "Софийска вода" беше за увеличение с 32% през първата година като трябваше да се стигне до близо 70 на сто в края на петгодишния период, заложен в плана на дружеството. 

По данни на "Софийска вода" средният разход на човек на месец в столицата е 4 куб.м, или 16 куб.м средно за четиричленно семейство. Това означава, че за едно домакинство увеличението в месечната сметка ще е средно между 5 лв. и 6 лв., или около 60 лв. годишно.