В много слаб мач от 22-ия кръг на Първа лига ЦСКА-София и "Ботев" (Пловдив) направиха 0:0 на стадион "Българска армия". Броени дни преди дербито с "Левски", "червените" не се възползваха от ремито на "сините" срещу "Дунав" по-рано днес. Така разликата в точките между втория и третия остава три.

"Ботев" спря победната серия на ЦСКА от началото на сезона, а можеше да си тръгне и с трите точки, тъй като имаше повече и по-чисти положения за гол. Домакините създадоха само една 100-процентова възможност. В първите два кръга "армейците" печелеха в последните минути, опитаха се да го направят и днес с изсипване на топката в наказателното поле на своя съперник. Без резултат.

"Канарчетата" се бяха "окопали" добре в защита и разчитаха на контри. В 4-ата минута Фернандо Виана направи пропуск за "Ботев", в 12-ата пак той като по чудо не откри резултата. И в двете ситации се намеси вратарят Георги Китанов.

Последваха по-монотонни минути, в които ЦСКА имаше инициативата, но трудно стигаше до удари към вратата, а контрите на "Ботев" не бяха така опасни.

След почивката акциите на "жълто-черните" се притъпиха съвсем, въпреки че те пак имаха 2-3 ситуации, в които можеха да огорчат домакините. ЦСКА съжалява за пропуска си в 79-ата минута. След разбъркване в наказателното поле Каранга - едно от новите попълнения, прехвърли вратаря Чворович и кълбото се насочи към мрежата, но преотстъпеният от "Лудогорец" Георги Терзиев изчисти от голлинията.

В две ситуации "червените" имаха претенции към съдията Петър Доровски за дузпи за игра в ръка в пеналта на "Ботев". Реферът бе наобиколен от хора от щаба на ЦСКА след края на срещата.

А "канарчетата" довършиха с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Меледже в 85-ата.