"Левски" привлече юношата си Божидар Митрев за вратар с договор за година и половина. Митрев, който започна професионалната си кариера на "Герена", разтрогна с молдовския "Шериф" (Тираспол) и беше свободен.

До този ход се стигна заради контузията на титуляра под рамката Боян Йоргачевич, на когото предстои операция на рамото. Ако се случи така, сърбинът няма да играе до края на сезона.

При това положение подсигуряването с опитен страж е наложително предвид нулевия опит на юношите Николай Кръстев (роден 1996 г.) и Димитър Шейтанов (набор 1999). Кръстев пази срещу "Дунав" (Русе) вчера и се справи прилично.

Така почти сигурно Божидар Митрев ще облече екипа на родния си клуб в събота, когато е мачът срещу ЦСКА-София. Има минимален шанс Йоргачевич да бъде на линия за двубоя.

В "сините" редици има проблеми и с други контузени, като най-сериозен е проблемът на Веселин Минев. Той и Бабатунде Адениджи бяха контузени срещу "Дунав", но голмайсторът вече е почти възстановен.

Съботният сблъсък може да се окаже последен за треньора на "Левски" Елин Топузаков - в случай, че "Левски" не спечели. В три мача от началото на сезона тимът му записа загуба и две равенства, тотално се отдалечи от първото място, а може да изгуби и второто.

Левскарите ще направят две закрити за медии и фенове тренировки до събота.