Елена Поптодорова е била задържана за кражбата на козметика три дни след нейното извършване. Това става ясно от отговор на полската полиция до "Стандарт".

"Полската полиция записа кражба, извършена от гражданка на България в района на летището на Варшава. Случката е станала на 24 февруари. В един от безмитните магазини е открадната козметика на стойност 1600 злоти. След установяване на идентичността на заподозряната, тя е заловена на 27 февруари около 4 часа следобед в района на летището. Жената се призна за виновна, върна откраднатите неща и доброволно прие наказанието. След приключване на процедурите, тя е освободена", пише в информацията на полската полиция.

След допълнително уточнение от полската полиция обяснили, че няма грешка и кражбата е извършена три дни преди задържането на Поптодорова.

От полицията посочват още, че не могат да дават информация за личните данни на заподозрян или провинил се, тъй като това противоречи на полските закони. Съобщението е подписано от Томаш Олешчук.

Самата Елена Поптодорова разказа пред български медии, че е разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й, която е възрастна и болна. Без да си даде сметка, че помадата е все още в ръката й, бившата българска посланичка в САЩ излязла пред търговския обект, за да проведе разговора. Тя казала още, че веднага се отзовала на обаждането, защото майка й в момента имала здравословни проблеми.