Няма чистка в Министерството на отбраната. Това заяви президентът Румен Радев във връзка с предложението на служебния кабинет за пореден кадрил - държавният глава да подпише указ и да назначи за началник на отбраната генерал майор Андрей Боцев.

Категоричната позиция на Радев е, че няма вечно абонирани за властта. Президентът допълни, че е назначил служебно правителство, което според него си върши добре работата, цитира го Дарик.

Президентът говори пред медии на празничната церемония по случай връчването на годишните награди „Златната мартеница” на Съюз "Произведено в България".

Държавният глава уточни, че след напускането на този пост от генерал Константин Попов е нямало началник на отбраната, а временно изпълняващ длъжността, така че реално става въпрос за назначение.

Източници от екипа на Румен Радев са заявили пред Дарик, че той със сигурност ще подпише указа за назначаване на новия началник на отбраната.

Както днес Клуб Z писа, служебният военен министър Стефан Янев предприе тотална чистка в министерството и тя стигна дори до началника на отбраната. Военни специалисти виждат зад последната рокада намеса на президента Радев, тъй като ген. Боцев се смята за близък до държавния глава.