Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов се извини заради гафа си, заради който "орлите" загубиха две точки в Бургас срещу "Нефтохимик" - 1:1 в мач от 22-ия кръг на Първа лига.

Марселиньо откри резултата в 78-ата минута с прекрасен удар пред наказателното поле. В 87-ата се стигна до центриране от корнер пред вратата на гостите. Стоянов тръгна към топката, но се подхлъзна, така връхлетяха двама футболисти на домакините и Илия Миланов прати кълбото в мрежата - 1:1.

“Мое подхлъзване ни лиши от победата. Извинявам се на моите колеги и ръководството. Тръгнах да боксирам или хващам топката, но се подхлъзнах и паднах. Никой не ме е бутал. Още веднъж се извинявам”, каза Владо Стоянов.

"Шейховете" играха доста борбено и надъхано. Първото по-сериозно положение се откри пред Марселиньо в 12-ата минута от пряк свободен удар, но вратарят на "Нефтохимик" Янко Георгиев се справи със ситуацията. Пет минути по-късно домакините можеха да открият резултата, но удар на Галин Иванов от упор беше отразен от Владислав Стоянов.

До края на първото полувреме Мисиджан и Вандерсон на два пъти имаха шанс да се разпишат за разградчани. В даденото от съдията продължение Вандерсон имаше чудесна възможност да открие, но топката премина над вратата. След подновяването на играта домакините имаха няколко отлични възможности да отбележат попадение във вратата на шампионите, но Онуоха и Вълчев пропуснаха да се разпишат.

Най-чистото положение в мача дойде в 72-ата минута. Пред вратата на Георгиев се получи изключително разбъркване. Кешеру имаше уникална възможност да вкара топката в мрежата, но стражът на "Нефтохимик" отново запази вратата си суха със самопожертвователна намеса. След това настъпи драматичната развръзка.

Днес "Лудогорец" не се възползва от равните резултати, които вчера записаха "Левски" и ЦСКА-София, но въпреки това запазва солиден аванс. Шампионите имат 57 т., втори е Левски с 45, а трети е ЦСКА с 42.

Днес се играха още две мача. "Монтана" изненада "Локомотив" (Горна Оряховица) с 1:0 като гост, а "Пирин" подчини пловдивския "Локомотив" със същия резултат.