Казват за него, че е един от най-кофти характерите в света на рока. Обаче на кого му пука, когато си написал толкова песни, имаш такава банда и... изглеждаш по този начин.

Да, Бон Джоуви - момчето с буклите, син на италианец фризьор и плеймейтка от Ню Джърси (отношението на нюйоркчани е все едно на софиянци към Ботевград или Перник), неусетно закръгли 55. Не милиона - години! Милионите продадени копия от албумите му са ... над 130.

Гледали са го в 50 държави, над 34 000 000 души в рамките на изсвирените 2700 концерта.

Абсолютна легенда на рока и... егоцентризма, Джон се раздели през 2013 г. и с последния "бастион", който никой не е вярвал, че ще предаде - Ричи Самбора. Двамата бяха много взривоопасна творческа и сценична бомба - като Мик Джагър и Кийт Ричардс, Аксел и Слаш, Бон Скот и Ангъс Йънг.

И се изправи и продължи и след това. И дори миналата година показа, че печатницата за хитове си работи...

За предългата си вече кариера Джон имаше и самостоятелни попадения. Изобщо, като че ли всичко, до което се докосне, става злато.

Поне докато има американски девойки с подкосяващи се крака, американски юнаци с коли с големината на барове и безкрайни американски магистрали - сякаш правени да си усилиш радиото до дупка.

Леле, хора, помните ли ТОВА?!

Бон Джоуви го раздава примерен католик и винаги е настоявал на своята моногамност... Как ли обаче се устоява на този поглед.

В България италианецът с премрежените очи също има немалко фенове.

Макар че по подразбиране в бившия соцлагер като че ли се харчат по-тегави и мрачни музики. И макар че единственият му засега концерт в София беше просто доказателство, че всеки певец има и скапани дни.

Е, поне атмосферата си я биваше...

Към днешна дата италиано-словако руският германец от Ню Джърси като че ли все по-често се обръща към католическата си закваска.

Пък било то и като пише любовни песни.

И все по-трудно изпява старите златни парчета, които го издигнаха там, където е.  

Колко ще остане на сцената Джон и компания и дали наистина е кофти човек, един Господ знае. Има една история - как "Металика", току що попълнили състава си с Джейсън Нюстед, изненадващо за мнозина биват поканени да са хедлайнер на фестивала "Донингтън". Тогава Джон "случайно" зависва с личния си хеликоптер точно над сцената, така че аха да ги издуха, докато се опитват да си свирят концерта... 

Факт е, че когато се прави на готин, добре му се получават нещата...

Певец, актьор, продуцент, филантроп, гражданин с активна политическа позиция, "момчето" на 55 пак е на път и още покорява Големия град - светония рок Олимп. Да му пожелаем успех.