Началникът на Клиниката по детска ортопедия и травматология в "Пирогов" д-р Атанас Кацаров не си е подал оставката, нито ще бъде дисциплинарно уволнен, както се твърди в медийното пространство. Клиниката ще бъде реновирана, като ремонтът трябва да приключи до края на септември.

Проф. Асен Балтов.

Това съобщи в интервю за Дарик изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов, който пое поста в началото на седмицата.

"Специализантите остават. Разчитаме много на тях, те са младото поколение. В тях е бъдещето. Аз мисля, че те осъзнаха какво са направили и какво значи да урониш престижа на болница като "Пирогов", но самите колеги, които бяха на медицинския съвет, взеха единодушно решение, че трябва да им се даде шанс и той им бе даде", обясни той.

После проф. Балтов уточни, че "д-р Кацаров до този момент не си е подал оставката. Аз лично такава не съм видял. Не е и дисциплинарно уволнен".

По темата за натрупаните дългове от страна на лечебното заведение той коментира, че от една страна държавата заплаща на "Пирогов" за преминал спешен пациент половината, отколкото той реално струва, а от друга - че всеки пети пациент, приет по спешност в "Пирогов", е без здравна осигуровка.

Проф. Балтов обаче категорично заяви, че ако политиката в болницата се промени, то тя може да започне да печели по 6 млн. лева на годишна база.