"Ливърпул" спечели с 3:1 срещу "Арсенал" в най-интересния мач от 27-ия кръг на Висшата лига на Англия. Така "червените" се върнаха към победите след колебливите си изяви напоследък. В понеделник тимът на Юрген Клоп бе разбит от "Лестър", но днес доминираше срещу един от големите си съперници.

Първото полувреме бе изцяло за домакините. В 9-ата минута Фирмино откри резултата. "Ливърпул" можеше на няколко пъти да удвои, докато играта на "Арсенал" бе вяла.

Все пак 2:0 стана в 40-ата, когато Садио Мане направи 2:0. 

През втората част гостите дадоха признаци за съживяване и на свой ред почнаха да застрашават вратата на своя съперник. В 57-ата Дани Уелбек намали резултата и върна надеждите на "артилеристите".

Постепенно обаче "Ливърпул" си върна контрола. "Арсенал" продължи да атакува опасно, най-вече отдясно, но липсваше завършващ удар. Не се виждаше как "топчиите" ще изравнят, а в продължението на мача Вайналдум направи победата на Клоп и компания по-убедителна - 3:1.

Така "Ливърпул" се върна на третото място с 52 точки, а вторият "Тотнъм" има 53, но и мач по-малко. Четвърти е "Манчестър Сити" - също с 52 (при 2 срещи по-малко). "Арсенал" е пети с 50 т.

По-рано днес "Манчестър Юнайтед" се провали с неочаквано 1:1 срещу "Борнемут" у дома и остава на шестата позиция с 49 т. "Червените дяволи" повече от полувреме играха с човек повече, а след почивката Златан Ибрахимович пропусна дузпа.

Шведът е заплашен от наказание заради удар с лакът, който остана ненаказан, но може да му донесе санкция от 3 мача, ако дисциплинарната комисия на Футболната асоциация прецени, че Златан е действал умишлено.