Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова за ефективна блокада на границата с Турция. Това съобщиха от ВМРО. Според Каракачанов 1000 автобуса с изборни "туристи" вече са подготвени. Той припомни, че в Кърджали полицията е разкрила склад с хранителни продукти, чрез които ще се купуват гласове. "Обединени патриоти", към които се числят ВМРО, НФСБ и "Атака" вече започват действия за блокада на границата.

"Блокадата е нужна, за да се пресече пътят на Ердоган към българския парламент", категоричен е Каракачанов.

Той изтъква, че турският посланик Сюлейман Гюкче се появява в предизборен клип на ДОСТ, което е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическа работа и дръзка провокация, която показва зад коя партия застава Турция.

Красимир Каракачанов настоява БНТ да спре да излъчва скандалния клип, на който се появява и надпис на турски език – от т. нар. "Тюркян чешма". Той изтъква, че агитацията на турски в интернет пък въобще не е спирала.

Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България лидерът на ВМРО определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Лютви Местан.