Актрисата Ема Уотсън отвърна на критиците, обвинили я, че е предала своите феминистки идеали, като изложи на показ част от гърдите си за снимка в списание „Венити феър“. Звездата от филмите за Хари Потър и пионер на кампанията HeForShe (целяща да убеди мъжете да се застъпват за феминизма) говори за фотосесията от рекламната кампания на новия си филм, „Красавицата и Звяра“ на „Дисни“, в интервю за Би Би Си. 

„Просто за пореден път виждам колко много погрешни схващания и неразбирателство има относно същността на феминизма“, казва Уотсън.

„Феминизмът се бори жените да имат право сами да избират. Феминизмът не е пръчка, с която едни жени да бият други. Става въпрос за свобода, освобождаване, равенство. Аз наистина не знам какво общо имат гърдите ми с това. Много объркващо е – и не само за мен.“

Снимката, дело на прочутия моден фотограф Тим Уокър, показва Уотсън в отворено бяло плетено болеро, без сутиен или риза отдолу.

„Направихме доста луди неща по време на фотосесия – каза Уотсън, – но се чувствах невероятно артистично, бях силно творчески ангажирана с Тим и много развълнувана от това колко интересни и красиви бяха фотографиите.“

 

Корицата на мартенския брой на "Венити феър", която предизвика критики към Ема Уотсън.

Актрисата бе интервюирана за Би Би Си заедно с Дан Стивънс, който играе другата главна роля в „Красавицата и Звяра“.

Попитана в какво я обвиняват, актрисата обяснява:

„Казват ми, че не мога да бъда феминистка… и да имам гърди.“

"Площад Славейков"