Дисциплинарната комисия на БФС наказа старши-треньорите на "Черно море" Георги Иванов-Гонзо и на "Локомотив" (Пловдив) Едуард Ераносян с лишаване от правото да ръководят отборите си от резервната скамейка за по три мача. Те имат и наложени глоби по 2000 лева заради невъздържаното им поведение спрямо съдиите.

Гонзо хвана за реверите четвъртия рефер по време на мача срещу Славия от Първа лига и влезе в остър спор с главния. Ераносян пък удари през ръцете 4-тия арбитър в двубоя с "Пирин" и бе отстранен, като дори трябваше да се намесва охраната.

Комисията отложи случаите им от предишната си сбирка, за да се запознае с всички доказателства по казусите.

Иванов и Ераносян поне са си стиснали ръцете с потърпевшите от тях рефери и са се обединили около мнението, че съдии и треньори са от една и съща страна на футболния процес и трябва заедно да правят продукта по-привлекателен за зрителите, обясни председателят на дисциплинарната комисия на БФС Георги Камишев.

ЦСКА-София получава наказание от 4000 лева глоба заради нерегламентирано навлизане на служебни лица на терена след мача с "Ботев" (Пловдив), завършил 0:0 на стадион "Българска армия". Тогава футболисти, треньори и други служители на клуба яростно атакуваха съдията Петър Доровски с претенции за неотсъдени дузпи.

"Левски" и ЦСКА ще получат финансови наказания заради прояви агитките им в съботното дерби. "Сините" са санкционирани с 1000 лева за една хвърлена бомбичка, а ЦСКА е глобен с 2000 лв. заради по-голяма бройка бомбички. Има докладна записка от делегата на мача Христо Стефанов, който е описал рисунки, издигнати от публиката, които могат да бъдат тълкувани като свастики.

Стефанов е представил снимков материал и видео, които са изпратени на Комисията по етика, както и на отговорника за борба с дискриминационните явления към БФС. Въпросните две структури трябва да преценят дали има расизъм и дискриминация. Ако се докаже, че са налице нацистки символи, максималната глоба е 37 500 лева. Има точка, която се тълкува дали са отказали или не да свалят транспаранта.

Заради хвърлени предмети с последствия "Левски" е наказан с 2000 лева глоба и последно предупреждение за лишаване от домакинство. Последствията са бомбичка по играча на ЦСКА Шимао и страничния съдия Веселин Мишев, който е докоснат по ръката от взривно вещество.