Първите два четвъртфиналиста в Шампионската лига са ясни - "Реал" (Мадрид) и "Байерн" (Мюнхен).

Германският колос за втори път унизи "Арсенал", при това на неговия терен този път - отново 5:1. Така баварците продължават с общ резултат 10:2.

В същото време "Реал" (Мадрид) обърна "Наполи" като гост - 3:1 от 0:1. Първият двубой също бе завършил 3:1 за настоящия еврошампион.

Това бе и по-интересният реванш, тъй като резултатът в Мадрид не бе толкова голям. И "Наполи" замечта, след като в 24-тата минута Мертенс откри резултата за южняците. Закономерен гол предвид по-силната игра на домакините, подкрепяни от всеотдайната си публика.

След почивката обаче "Реал" започна да пресира противника си и това даде бърз резултат. В 52-рата минута Серхио Рамос като истински капитан и "сериен" спасител на тима си изравни резултата с глава след центриране от корнер.

В 57-ата пак той даде преднина на "белите" и сложи край на интригата - 2:1. В добавеното време на срещата влезлият като смяна Алваро Мората си припомни какво е да бележи по италианските терени - 3:1 и общо 6:2.

Преди срещата в Лондон фенове на "Арсенал" направиха шествие срещу Арсен Венгер - те ясно показаха, че не подкрепят французина и искат в края на сезона той да си тръгне след повече от 20 години начело на "топчиите".

"Без нов договор" - феновете на "Арсенал" вече не искат Арсен Венгер.

Едва ли и те обаче са очаквали толкова тежко второ крушение от "Байерн", който за седма поредна година достига финалната осмица в Шампионската лига.

И тук котката позволи на мишката да си поиграе едно полувреме. Тио Уолкът вкара красиво в 20-ата минута за 1:0.

През втората част германците смазаха "артилеристите". Всичко започна в 53-тата минута, когато Лоран Косчелни фаулира в наказателното поле Роберт Левандовски - дузпа и червен картон. Полякът изравни от 11-те метра.

Нататък последваха голове на Ариен Робен, Дъглъс Коща и два на Артуро Видал. Жалък "Арсенал", убийствен "Байерн".

В сряда "Барселона" приема "Пари Сен Жермен" след 0:4, а "Борусия" (Дортмунд) ще опита да заличи 0:1 за "Бенфика" като домакин.