"Герои" и "Барса" извърши най-чутовния си подвиг".

С тези заглавия излизащият в каталунската столица вестник "Ел Мундо депортиво" описва чудото на "Камп Ноу". Отборът на "Барселона" успя да елиминира френския "Пари Сен Жермен", като го победи с 6:1 и заличи пасива от 0:4 в първия мач.

"Камп Ноу" се превърна в театър на невъзможните мечти, които се превръщат в реалност. Публиката също допринесе за обрата, като постоянно подкрепяше своите герои. А как целият отбор празнуваше гола на Сержи Роберто! Да, да бъдеш от "Барса" е най-хубавото нещо, което съществува, трябва да се изкрещи на висок глас", коментира журналистът Франсеск Агилар.

И обобщава:

"Светът на футбола дължи извинение и аплодисменти на "Барса"! От Реймон Доменек, който ги подцени, до УЕФА, която прогнозираше нулев шанс за "блаугранас" да се класират за следващия кръг."

След секунди Сержи Роберто ще сътвори чудото на "Камп Ноу".

Авторът припомня как защитникът Жерар Пике е призовал всички да идат на стадиона, защото в противен случай ще пропуснат да видят с очите си един велик обрат.

"Една нощ, достойна за Златната топка", пише "Марка" - най-големият в света испаноезичен спортен вестник.

И сякаш за да подчертае, че все пак излиза в Мадрид, "Марка" сравнява Сержи Роберто със защитника на кралския клуб Серхио Рамос, вкарал не един решителен гол в последните секунди. Още повече, малкото име на новата звезда на "Барса" (Sergi) е само с една буква по-късо от това на капитана на "Реал" и националния отбор на Испания (Sergio).

"Роберто беше Сержи Рамос в 94-ата минута и 39-ата секунда", отбелязва вестникът.

Самият герой дълго не можеше да повярва, че е сътворил чудо.

"Не знам как го вкарах. Видях, че топката идваще отзад, подадена от Неймар, и се хвърлих с всички сили. Видях как премина голлинията, а малко след това се намерих под всички мои съотборници. Беше невероятно, изумително. Разбира се, никога няма да забравя този миг и този гол", заяви Сержи Роберто минути след края на мача, интервюиран на терена.

Но големият играч снощи бе бразилецът Неймар. Самият той заявява, че е изиграл най-великия мач в живота си. И наистина, той не се скри нито за миг. Както впрочем направи и в Париж, макар тогава резултатът да бе катастрофален за каталунския гранд.

Неймар празнува мача на живота си.

"Вие сте легенди", пък тръби друг каталунски вестник - "Спорт".

Победата получи и политически отглас, съобщи в. "Ел Мундо". От нея се възползва Карлес Пучдемон - регионалният премиер на Каталуня, който е привърженик на отцепването на автономната област от Испания.

"Няма нищо невъзможно. Барса току-що го показа, като игра футбол. Каталуня ще го покаже, като реши бъдещето си. И ще кажем: #азбяхтам", написа той в туитър на каталунски език.

 

 

Пучдемон използва хаштага, с който си служат хората, желаещи независимост. Той бе на трибуните в компанията на две кметици - Ада Колау на Барселона и Ан Идалго на Париж.