Френският "Екип", един от най-големите спортни вестници в света, сравнява снощното историческо крушение на "Пари Сен Жермен" с 1:6 срещу "Барселона" с мача Франция - България (1:2) на 17 ноември 1993 г.

Голямото заглавие е "Неописуемо". То фигурира на две страници - със снимка от двубоя снощи, на която е Едисон Кавани на фона на радостта на Барса, и на архивна с Ерик Кантона и Борислав Михайлов.

Според "Екип" поражението на ПСЖ има същите мащаби и ефект, както някога обратът на България на "Парк де Пренс". Любопитно е, че изданието не хвърля вината върху германския съдия Денис Айтекин, а върху футболистите на френския гранд.

На седем от играчите и на треньора е присъдена оценка 2 по десетобалната система. Останалите са получили "тройки" и "четворки". Само двама имат 4 - голмайсторът Едисон Кавани и Курзава, отбелязал автогол за 0:2.

Президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи е цитиран за казва следното:

"Преди три седмици спечелихме с 4:0, а сега загубихме с 1:6. Това е много, много трудно да се приеме".

Все пак той добавя, че клубът трябва да намери сили да продължи напред. Загубата да послужи като поука и опит за бъдещето.

В други френски медии обаче, както и в мадридски, могат да се прочетат и чуят остри критики срещу съдията Айтекин. Реферът е обвинен, че не е отсъдил дузпа за ПСЖ - поне една, и помогнал на "Барселона" с двата 11-метрови удара, като и в двата случая е сбъркал.

Също така се поставя под съмнение 5-минутното продължение в края на срещата.