Тимът на "Копенхаген", който отстрани "Лудогорец" в първия елиминационен кръг на турнира Лига Европа, спечели с 2:1 срещу "Аякс" на стадион "Паркен". Това бе първото действие от осминафиналите, предстои реванш в Амстердам.

Домакините откриха резултата още в 28-ата секунда - Фалк реализира най-бързия гол в надпреварата този сезон. В 32-рата датчанинът Долберг огорчи сънародниците си с ефектен гол.

Все пак "Копенхаген" стигна до 2:1 с попадение на "Корнелиус" в 60-ата минута. Двата отбора изиграха динамичен и интересен сблъсък, в който датчаните блеснаха малко повече, те имаха повече възможности за гол. "Аякс" не бе губил от началото на 2017-а.

И двата съперника ще бъдат без капитаните си в ответния двубой заради наказания за натрупани картони.

В същото време руският "Ростов" и "Манчестър Юнайтед" направиха 1:1 в доста по-слаб мач. Вина за това има и лошият терен, наречен "подобие на терен" от Жозе Моуриньо вчера. Въпреки това "Юнайтед" може да е доволен само от резултата, но няма да му е леко на реванша.

Хенрик Мхитарян откри за гостите от една от малкото им хубави атаки. Това стана в 35-ата минута. В 53-тата Бухаров изравни.

В другия ранен мач тази вечер "Апоел" (Никозия) с Живко Миланов загуби с 0:1 от "Андерлехт" у дома. Румънският национал Станчу вкара единственото попадение в 29-ата минута.

Резултати от останалите пет срещи, които се играха от 22 часа:

"Гент" (Белгия) - "Генк" (Белгия) 2:5

"Олимпиакос" - "Бешикташ" 1:1

"Олимпик" (Лион) - "Рома" 4:2

"Шалке" - "Борусия" (Мьонхенгладбах) 1:1 

"Селта" (Виго) - "Краснодар" 2:1