Германската полиция арестува косовар, който рани с брадва 9 души късно вчера на централната жп гара в Дюселдорф, предаде АП.

Сред пострадалите е дете на 13 години. Трима от ранените са в тежко състояние.

Заподозреният е арестуван, след като скочил от надлез близо до гарата и сериозно пострадал. Той е 36-годишен и според информация на органите на реда е от Косово и живее в близкия град Вупертал.

"Изглежда, заподозреният има психически проблеми", се казва в съобщение на полицията.

Екипите, претърсващи района около гарата, са открили брадва. Полицията отрече появилата се по-рано информация за втори арестуван; тя работи по версията, че нападателят е действал сам.

Пред в. "Билд" очевидци на трагедията споделят, че са чакали влака, когато сред тях се втурнал луд човек с брадва. Навсякъде имало кръв. Мнозина туитваха какво преживяват:

„Полицията преследва човек с брадва на гарата в Дюселдорф. Гарата е затворена. Аз съм във влака. Нещата изглеждат зле.“

Германските власти засилиха мерките за сигурност след серия от посегателства на обществени места през миналата година.

В един от тези случаи 17-годишен мигрант от Афганистан рани петима души с брадва и нож във влак край град Вюрцбург, преди да го застрелят полицаите. За нападението пое отговорност "Даеш" ("Ислямска държава").

През лятото на 2016 г. младеж с двойно иранско и германско гражданство застреля 9 души в търговския център "Олимпия" в Мюнхен. По-късно той се самоуби.

 

Предупреждаваме, че видеоматериалите по-долу може да съдържат кадри, които не се препоръчват на хора със слаби нерви. Гледате ги на своя отговорност: