Журналистът и водач на листите на БСП в Хасково Елена Йончева ще съди бившия премиер Бойко Борисов за клевета. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Повод за решението ѝ е изявление на Борисов, в което той казва, че неговото правителство е било принудено да плати милиони за нейните интервюта. Борисов каза това в Бургас в отговор на думите на Йончева, че партия ГЕРБ е присвоявала пари от програмата за саниране.

"Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това "ново лице", ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси! Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби", коментира Борисов в Бургас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Според Йончева това са лъжи и клевети, а Борисов петни журналистическата професия. Тя призова адвокати, които не се страхуват от лидера на ГЕРБ, да се свържат с нея.

Малко след това Борисов коментира темата на личния си профил във фейсбук.

"Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби", написа Борисов.