Японският тематичен парк "Хуис Тен Бош", известен досега с първия в света хотел с роботи, предлага нова атракция за туристите. Посетителите ще могат да отсядат в плаващи хотели във формата на космически сфери. Паркът, който се намира близо до гр. Сасебо, е оформен като старинен холандски град и носи името на дворец близо до Хага. 

Капсулите са двуетажни и предлагат панорамна гледка към морето от спалнята, която ще е със стъклен покрив, пише "Джапан таймс". В капсулата има и нещо като хол, който е обграден с множество прозорци.

Все още не е ясно как плаващите хотели ще бъдят обслужвани или как ще се движат по водата. Но цената вече е съобщена. Нощувката в една капсула, която е проектирана за четирима, ще струва между 30 хил. и 40 хил. йени (между 215 и 287 британски лири). Новата хотелска услуга ще започне да се предлага в края на 2017 г. 

Разположен на остров Харио в префектура Нагасаки в южна Япония, тематичният парк е открит през 1992 г. и в него има множество сгради в холандски стил - вили, театри, изложбени зали, има и канали. През 2015 г. той се прочу с отварянето на първия в света хотел, в който обслужващият персонал е само от хуманоидни роботи, които са проектирани така, че да създават илюзията, че дишат, мигат и осъществяват контакт с очи. Андроидните роботи за хотела "Хен-на", което на японски означава "странен хотел", бяха създадени от екип от университета на Осака и произведени от компанията "Кокоро". Повечето от тях приличат на млади жени. Те говорят японски, китайски, корейски и английски.

В парка се провеждат множество фестивали, карнавали и други събития през цялата година - има фестивал на лалетата, водни и светлинни шоу програми и т.н.