"Ако Елена Йончева иска да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, което сме платили насила. С постановления сме платили близо 2 милиона. Бяха договорени от нейния мъж тогава. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка – от А до Я".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран пресцентъра на партията, във Варна.

Така той коментира заявката на Елена Йончева, която сега е кандидат-депутат от БСП, че ще го съди за клевета. Йончева също така призова Борисов да се откаже от политиката, ако в съда се докаже, че той лъже.

Елена Йончева.

Повод за думите й стана изявление на Борисов от преди няколко дни, в които той заяви, че държавата е плащала милиони за нейни журналистически материали.

Журналистката категорично заяви, че не е получавала пари от БНТ за своите репортажи. Тя каза още, че е работила със спонсори.

Малко по-късно пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова също коментира казуса на профила си във фейсбук. Тя приложи и статия, в която се говори за това, че първото правителство на Борисов е отпуснало 2 млн. лв. на Националната служба за разузнаване, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция".

"Елена, Елена... питай Станишев, той помни! Хайде със здраве и стига сте се чудили - колко е мъж Бойко Борисов".

Това написа Арнаудова.

По-късно лидерът на ПЕС и бивш приятел на Елена Йончева - Сергей Станишев, също се включи с коментар в скандала:

"Елена Йончева е доказан професионалист, чиито филми от най-горещите и опасни точки на света, често са правени само благодарение на нейния ентусиазъм и отдаденост на журналистиката и със скромен, понякога дори крайно недостатъчен бюджет. По време на моя мандат българското правителство не е отпускало средства за филми на Йончева. Прочетох всякакви спекулации за връзка със служби и национална сигурност. Единствената връзка е, че филмите на Елена са отразявали региони и страни, където не само българската, но и световната сигурност е била застрашена. Винаги съм бил противник на това да се използват лични нападки, да се въвличат близки и семейства в политическите битки. Това често се прави, просто за да се отклони вниманието от същественото в кампанията", написа Станишев във фейсбук.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова също коментира конфликта между Йончева и Борисов. Според нея бившият премиер показва слабост.

"Когато нямаш аргументи нападаш лично. Ние подкрепяме Елена, смятам, че тя не е получавала държавни пари за своите репортажи. Много я уважаваме за смелостта да бъде в най-горещите точки на света. Надяваме се в най-скоро време да го осъди", каза Нинова.