Малко повече от седмица, след като спечели срещу ЦСКА-София с 2:1, "Левски" загуби гостуването си на "Берое" с 0:1 в мач от 24-ия кръг на Първа професионална лига.

Националът Мартин Райнов реализира единствения гол в 12-ата минута - той засече топката с глава при центриране от ъглов удар, а вратарят Николай Кръстев нямаше как да реагира.

"Левски" видимо започна с голямо самочувствие заради успеха в предишния кръг. На което "Берое" противопостави повече хъс и огромно желание след три поредни загуби в шампионата.

От средата на първото полувреме "сините" овладяха инициативата и така бе до края на мача. "Левски" стигаше до опасни акции, но рядко застрашаваше истински вратаря Душан Перниш.

На почивката имаше и демонстрация на женска красота. "Берое" и националният фенклуб на "заралии" награди Щилиана Кирева като "Мис Берое 2017". Тъмнокосата хубавица получи фланелка с автографи на футболистите на тима от втория капитан Веселин Пенев.

А красотата на терена не бе много и през вторите 45 минути. "Левски" натисна, а пред домакините се откриха добри възможности за контри, но те отиграха тези акции доста нескопосано.

В 86-ата минута "Левски" изтърва най-чистата си възможност. Антонио Аниете подаде на Роман Прохазка, който центрира прострелно отдясно на атаката, а топката се отклони във вратаря и поне в един чифт крака, преди да се отбие от гредата.

До края "Берое" удържа и ликува. Този път "Левски" не стигна до обрат и записа пета поредна загуба като гост на беройци. Така ЦСКА отново съкрати разликата между втория и третия на 3 точки. "Зелено-белите" са девети, без шансове да стигнат до първата шестица.