Бившата посланичка на България в САЩ Елена Поптодорова коментира пред Нова тв последните събития около нея като "термоядрен удар".

Преди няколко дни тя бе уличена, че е присвоила крем от безмитен магазин на летището във Варшава. По време на интервюто Поптодорова бе видимо изнервена и трудно се овладяваше - плачеше, повишаваше тон.

При обяснението, че е била несправедливо нападната, тя каза, че не е попарена от този случай, а направо "разчленена". Сравни се с пакетче чай, което се е разпаднало, след като е залято с вряла вода.

"620 материала бяха публикувани, 40% от тях с откровени лъжи", каза още Поптодорова.

Разминавания имало включително за това как е починало детето й, а абсолютно невярно било, че след това се е лекувала в клиники по целия свят.

"Това беше термоядрен удар. Изведнъж изскочиха приятелите. Министър Ради Найденов, бившите министри Ивайло Калфин, Соломон Паси, Асен Агов, Николай Слатински, Кирчо Маричков, Петко Георгиев. Бивши посланици, които ми писаха. Аз съм същия човек, тези хора са ме познавали десетилетия", каза Поптодорова.

И допълни, че лоши неща се случват и на добрите хора.

За пореден път тя разказа какво точно е станало на летището. Поптодорова заяви, че е поела отговорност за инцидента и сега заплаща огромна цена за него.

Според нея той се дължи на стресова ситуация и "боравене с безкрайно много предмети", включително три телефона.

"Това е истината, това са причините, поради които аз се озовавам в една безкрайно нелепа ситуация. Всичко е станало цивилизовано, продуктът е възстановен", обясни Поптодорова.

Тя установила, че кремът е в голямата й пътна чанта, чак когато била на борда на самолета.

Според Поптодорова случаят с нейния крем изведнъж се е оказал по-важен от разговора за "откраднатите 10 млрд. долара" в България.

"Искате да ми кажате, че 10 млрд. долара никой не знае къде са в България? Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България", заяви Поптодорова.

Поптодорова допълни, че новината е съобщена първо от едно малко местно радио, но после "буквално за минути покрива 90 медийни източника в Русия", след което идва в България.

"Аз ще тегля последици, които никой от виновниците за откраднатите 10 млрд. отказва да понесе", каза Поптодорова.

Тя отрече да е злоупотребявала с дипломатическия си паспорт и каза, че кремът е върнат непокътнат в магазина. После добави, че през годините  пресякла много чужди интереси, но отказа да назове чии. Отказа да назове и кои са хората, които подозира, че са я подложили на това изпитание.

Накрая допълни, че е имала предложения да се кандидатира за президент, да бъде служебен премиер, а името й е било спрягано и за еврокомисар.