Григор Димитров допусна драматична загуба на турнира от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, САЩ - 6:3, 3:6, 6:7 (7) от американеца Джак Сок, след близо 2 часа и половина игра.

Българинът изтърва цели четири мачбола в третия сет, в крайна сметка отстъпи и отпадна. Така той отново си тръгва рано в Индиън Уелс, досега никога не е достигал осминафиналите там.

Гришо пропусна златен шанс, тъй като в следващата фаза в тази част от схемата чака напълно преодолим съперник - Малик Джазири (Тунис).

Първият сет вървеше равностойно до 2:1, когато Димитров направи пробив и дръпна с 3:1, а след това затвърди брейка за 4:1. После двамата си разменяха сервис геймовете, като накрая първата ни ракета дръпна с 1:0 в сетовете - 6:3.

Нещо подобно се случи във втората част, но с обратен знак. Този път Сок направи късен пробив за 5:3, след което не трепна за 6:3.

Третият сет започна повече от идеално за най-добрия ни тенисист. Той дръпна с 3:0 и 4:1 с помощта на ранен брейк. Сок му върна жеста - 4:4. При 5:4 за Григор съперникът му трябваше да сервира за оставане в мача. И в този гейм се стигна до 0:40 за Димитров, което означаваше три мачбола! 

Той обаче не успя да се възползва. Малко след това се стигна до тайбрек. Там нашето момче имаше четвърти мачбол, но пак не се справи. И в крайна сметка загуби със 7:9. Жалко.

Джак Сок отново се оказа непреодолим съперник за Григор, който загуби третия си мач срещу първата ракета на САЩ от общо четири.

През следващата седмица и двамата ще участват в турнира в Маями, отново от "Мастърс 1000".