"Лестър" се присъедини към осемте най-силни отбора в Европа с класирането си за четвъртфиналите в Шампионската лига. Тимът на треньора Крейг Шекспир, наследил италианеца Клаудио Раниери, спечели с 2:0 срещу носителя на трофея в Лига Европа "Севиля" и заличи преднината на испанците от 2:1 в първата среща.

Реваншът бе драматичен.

Английският шампион дръпна с 2:0 с голове на Уес Морган в 27-ата и Марк Олбрайтън в 54-ата минута. 

Малко след попадението на Олбрайтън, когато "Севиля" тръгна в атака, бившия играч на "Арсенал" и "Манчестър Сити" Самир Насри се поддаде на провокация на Джейми Варди и получи втори жълт и червен картон.

Едва бе изкаран от терена. А въпреки че остана с човек по-малко, "Севиля" стигна до дузпа в 78-ата минута. Тогава обаче удари часът на вратаря Каспер Шмайхел, който пред погледа на славния си баща Петер, спаси удара на Стеван Нзонзи и резултатът остана 2:0.

А при 2:1 можеше да има продължения. Любопитно е, че Шмайхел спаси дузпа и в първата среща на андалусийска земя преди три седмици.

До края на срещата "Севиля" нямаше сили за повече, а борещият се за оцеляване във Висшата лига "Лестър" ликува и чака жребия в петък.

В другия осминафинал снощи "Ювентус" победи с 1:0 у дома "Порто" и също продължава - с общ резултат 3:0.

Тази вечер са последните два мача от първата елиминационна фаза. "Монако" е домакин на "Манчестър Сити" след 5:3 за английския тим в първата среща, а "Атлетико" (Мадрид) се очаква да преодолее "Байер" (Леверкузен) след 4:2 на немска земя.