В разгара на предизборната кампания "медия", зад която стои Делян Пеевски, кандидат за народен представител от ДПС, инвестира огромни средства за поредното активно мероприятие срещу “Да, България!”

"Вестник" Телеграф разпространи "книга", озаглавена “Крадци на демокрация”, чиято цел е да злепостави “Да, България” и нейните кандидати по време на предизборната кампания.

Консултация с експерти показва, че само за тази пропагандна акция са инвестирани над 200 000 лева, а това е повече от бюджета за цялата ни предизборна кампания.

Припомняме, че до 7 юни 2016  "Телеграф" ЕООД е собственост на едноличното дружество на Делян Пеевски "НСН Инвестмънт". На тази дата Пеевски продава 100% от собствеността си на офшорната компания "Интръст лимитед", Дубай. В своя декларация на 27.11.2015 г., публикувана на сайта на Народното събрание, обаче Делян Пеевски писмено е заявил, че е  100% собственик на същотото дубайско дружество  - "Интръст лимитед".

С тази публикация се нарушават редица забрани от Изборния кодекс: публикуване на анонимни материали, свързани с предизборната кампания, накърняване на  честта и доброто име на кандидатите за депутати,  непосочване че материалът е платен, както и разпоредби на други действащи закони в страната.

Подобно арогантно потъпкване на правовия ред в България е абсолютно неприемливо и е груба намеса на кандидат-депутат в демократичния изборен процес.

Затова започваме съдебна битка и ще сезираме всички компетентни органи, които имат отношение към подобни груби посегателства срещу демокрацията в страната.

Медиите-бухалки, които българската мафия използва срещу нас, няма да ни спрат!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ