Жена получи леки, но болезнени изгаряния по време на полет от Пекин до Мелбърн, след като слушалките й избухнаха, съобщи Би Би Си.

Тя се унасяла по време на дългия полет, слушайки музика, когато била събудена рязко от експлозия. Веднага махнала слушалките, които хвърляли искри, пламнали и пластмасовият им корпус започнал да се разтапя.

"Хванах се за лицето, което бутна слушалките около врата ми. Продължавах да усещам горенето, затова ги хванах и ги хвърлих на земята. Те сипеха искри и горяха", разказва пострадалата пътничка.

Експлозията и огънят не причинили сериозни щети - мехури по ръцете, почерняло лице и малко изгоряла коса. Представители на екипажа побързали да помогнат и бързо угасили слушалките, заливайки ги с кофа вода. До този момент обаче батерията и пластмасата били разтопени и залепени за пода.

Това подсказва, че вероятно става въпрос за безжични Bluetooth слушалки, които не се нуждаят от кабел, но за тази цел имат собствена литиево-йонна батерия. Не са обявени обаче марката и моделът им.

Същият тип батерии, които са и в избухващия Samsung Galaxy Note 7. Според корейската компания в техния случай става въпрос за дефект при производството.