Кой беше принц Хари? След като братът на принц Уилям потвърди официално, че си има приятелка, сред знатните ергени има нов фаворит - брунейският принц Абдул Матийн. 25-годишният младеж доста прилича на съседското момче, с малката разлика, че играе поло и лети с частни самолети, пише mashable.com.

Той обича да публикува свои снимки в инстаграм, където има над 400 хил. последователи.

Принцът е възпитаник на Кралската военна академия Сандхърст във Великобритания. Завършва я през 2011 г. с чин лейтенант. Той има и магистърска степен от Лондонското училище по ориенталски и африкански науки от м.г.

Абдул Матийн е четвъртият син на брунейския владетел султан Хасанал Болкиах, чието богатство се оценява на 20 млрд. долара. Султанът има колекция от около 6000 автомобила.

Официалната му резиденция е имението Istana Nurul Iman. То разполага с 1788 стаи, 257 бани и обща площ от 200 кв. км, което го прави най-големия дворец в света. В изграждането му са вложени над 350 млн. долара, като гледката, която предоставя на посетителите си е просто зашеметяваща. Дворецът е много по-голям от Ватикана.

Брунейският владетел има общо седем дъщери и петима синове.

"Ние сме едно много голямо семейство, но съм най-близък с по-големия ми брат и две от сестрите ми", обяснява принцът пред сп. GQ.

Той явно много харесва и животни, въпреки че не е съвсем ясно доколко в Бруней е законно за притежаваш собствен тигър и леопардчета. Но вероятно за сина на султана не е голям проблем.