ЦИК взе решение по важен въпрос - за реномето на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Централната избирателна комисия, след сигнал на СЕМ, реши да накаже Би Ти Ви за излъчването на материал, който уронва престижа на кандидата за депутат от "Обединените патриоти". В предаването "Мармалад" на телевизията той е попаднал в класацията "Топ 10 на мъже само по парфюм". При това на доста доброто второ място. В предаването са използвани кадри от известна фотосесия на националиста от 90-те години на XX век, в която той никак не прекалява с дрехите.

Ето и обосновката на ЦИК за решението, което брани престижа на атакиста:

Темата на предаването е с наименование „Топ 10 мъже само по парфюм“ с продължителност около 28 минути. В част от предаването с продължителност около 3 минути се излъчват неприлични снимки и се коментира кандидатът за народен представител Волен Сидеров. Коментарите са с негативен характер към политическата му дейност и към него самия. На фона на неприлични снимки в предаването се съдържат цитати като „…. голи прелести, запечатани на лента….“, „…да му вземат тая снимка да му направят бюлетина с нея….“ и други.

В решението си ЦИК се позовава на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс, който забранява използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

В решението си Комисията постановява и МВР да издири отговорния редактор, дал съгласие за пускането на материала. Предвидената от закона глоба е до 5000 лева. Също така ЦИК изисква материалът да бъде свален от сайта на Би Ти Ви.

Предаването е излъчено на 11 март следобед, а Съветът за електронни медии е изпратил сигнала до ЦИК два дни по-късно.