Американският президент Доналд Тръмп откри свой нов враг в лицето на рапъра Снуп Дог. Причината - сцена в последното музикално видео, в която известният изпълнител насочва револвер към главата на клоун, изключително напомнящ на държавния глава.

"Можете ли да си представите възмущението, ако Снуп Дог, с неговата проваляща се кариера, беше насочил пистолет и стреля към президента Обама? Престой в затвора!", написа Тръмп в любимия си Twitter.

 

 

Става дума за кадри от музикалния клип на новото парче Lavender, съвместна работа между рапърът и канадската банда BadBadNotGood.

Адвокатът на президента Майкъл Коен заяви вчера, че Снуп Дог дължи извинение на Тръмп.

"Няма нищо смешно в опит за убийство на президента."

Във видеото обаче няма "опит за убийство" на клоуна-Тръмп. Всъщност, цялото видео е населено от клоуни. Накрая Снуп Дог се изправя срещу омацания с бяла и червена боя Тръмп, но от пистолета му излиза само класическото от анимациите флагче с надписа "BANG". В следващата сцена Снуп Дог подава цигара с марихуана на другар, а между тях е клоунът Тръмп, който се опитва да се добере до лекия наркотик, но е овързан с вериги и не успява.

За подобна сцена не се влиза в затвора в САЩ - може би в Турция, като се има предвид колко обидчив на музикални пародии е и президентът Реджеп Ердоган.

Ето и пълното музикално видео: