С посланието си Ахмед Доган отваря вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки последното публично изказване на почетния председател на ДПС.

Според Борисов трябва да има много голямо единство и сплотеност на нацията.

"Първо, за всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред, ако щете и особено да се държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

И даде пример с обвиненията от страна на Турция към Европа във фашизъм.

"Да се плаши Европа, в това отношение България би изпитала най-голям страх, с бежански потоци. Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", коментира Борисов.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от между християнин и мюсюлманин", каза Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.