През 2014 г. преди изборите за 43-ти парламент поех пред българите, живеещи в чужбина, ангажимент да бъда техен народен представител, независимо че няма преференциален вот в бюлетината, с която се гласува в чужбина. Изпълних това обещание.

При всяко гласуване, което засягаше правата на българите, живеещи в чужбина, аз гласувах в тяхна подкрепа:

  • „против“ ограничаването на броя на изборни секции извън България;
  • „против“ крайния компромисен вариант, който фиксира броя на секциите на 35;
  • „против“ запазването на правата единствено на българите, живеещи на територията на Европейския съюз.

Защото ние знаем, че Великобритания ще напусне Европейския съюз, а там е една от най-големите български диаспори. Защото очакваме все повече и повече българи от САЩ и Канада да участват в изборите.

Единствено ние, които днес сме "Нова република", подкрепихме ветото на президента. В подкрепа на ветото гласувахме аз, Атанас Атанасов, Петър Славов, Иван Иванов, Вили Лилков, Борис Станимиров. Всички тези народни представители, които днес заедно с нашия кандидат за президент Трайчо Трайков сме в "Нова република".

Ветото беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, БСП, остатъчния Реформаторски блок, т.нар. патриоти, което е особено скандално.

В 44-тия парламент аз ще продължа да отстоявам интереса на нашите сънародници, живеещи зад граница. И преди всичко ще продължа да отстоявам идеала за българската нация като единство между българи, живеещи в родината и отвъд нейните граници.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ