Лидерите на Нова Република Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров изпратиха писмо до представителите на малкия и средния бизнес. С него те предлагат на фирмите да бъдат техни защитници от произвола на властта.

„Не си затваряме очите пред рекета, на който сте подложени – да ви принуждават да се корумпирате, за да участвате в обществени поръчки; да ви притискат да спонсорирате управляващите партии; да ви изнудват да поставяте предизборни плакати, за да си нямате проблеми", пише в писмото, което е разпространено до стотици хиляди малки фирми в България.

Радан Кънев, Трайчо Трайков и Радан Кънев вече обикалят и търговски обекти из цяла София, за да носят лично писмото до представителите на малкия и средния бизнес.

Десните политици изреждат какво са направили дотук в защита на интересите на малкия и средния бизнес и се ангажират да внесат предложение за премахване на данък „Уикенд", за въвеждане на универсално приложение на принципа на мълчаливото съгласие, повишаване на прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, както и намаляване на 9% на ДДС за храни, лекарства и книги.

„Винаги, когато представителите на малкия бизнес са имали проблем с властта, те са идвали при нас в Народното събрание, за да търсят подкрепа. Успяхме няколко пъти да спрем безумни идеи на властта. Сега ние решихме да потърсим подкрепа от малките фирми, за да можем да продължим да бъдем техен ефективен защитник", коментира Мартин Димитров.

„За нас е важно да представляваме най-активната част от работещите българи. Това са хората, които създават и на които всички разчитаме, за да стане България по-богата. Те обаче имат нужда от защита, защото натискът от партийните секретари може да убие всяка инициативност", каза Трайчо Трайков.

Ето пълния текст на писмото на лидерите на Нова Република:

Уважаеми представители на българския малък и среден бизнес,

Вие сте хората, които движат България напред. Вашите дълги дни и безсънни нощи създават работните места. Знаем цената на Вашия успех. Знаем и как властта Ви притиска и увеличава изискванията към Вас, вместо да Ви даде свободата да работите и успявате с труда си.

Ние вярваме, че държавата не може да създава работни места, нито може да увеличава заплати. Вярваме, че административното налагане на по-високи осигуровки и доходи не е пътят към устойчивото развитие.

Не си затваряме очите пред рекета, на който сте подложени – да ви принуждават да се корумпирате, за да участвате в обществени поръчки; да ви притискат да спонсорирате управляващите партии; да ви изнудват да поставяте предизборни плакати, за да си нямате проблеми.

Хората като вас имат нужда от свои представители и защитници в Народното събрание.

Ние сме тези, които за първи път внесоха в Народното събрание предложението за плосък данък. Ние сме тези, които винаги ще гласуваме против идеите за неговата отмяна. Ние винаги сме се противопоставяли на всяко предложение за увеличение на данъци или въвеждането на нови.

Първите ни стъпки в следващото Народно събрание ще бъдат:

  • премахване на данък „Уикенд", който в сегашната си форма се използва за тормоз над фирмите;
  • универсално приложение на принципа на мълчаливото съгласие в администрацията – т.е. ако не ви отговорят в срок, това да означава отговор „Да";
  • започване на работа с декларация за изпълнени изисквания за съответната дейност, а не след предварителни проверки и изнудване от бюрократи;
  • повишаване на прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 000 на 200 000 лева;
  • повишаване на общото потребление като резултат от повишаване на разпологаемия доход на домакинствата след намаляване на 9% на ДДС за храни, лекарства и книги.

Ние подехме истинска борба срещу картелите. Поведохме съдебна битка, за да научим кои са собствениците на акцизните складове за горива – именно концентрацията на тези складове е в основата на картела и на скъпите бензин и дизел.

Винаги досега сме били защитник на малкия и средния бизнес. Това е нашата задача и в следващото Народно събрание.

Подкрепете ни на 26 март, за да можем да бъдем вашият силен защитник от картелите и натиска на задаващата се голяма крадлива коалиция.

Радан Кънев,
Трайчо Трайков,
Мартин Димитров,
Нова Република

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ