Футболистите от националния отбор се събраха за световната квалификация с Холандия на лагер в новата база на БФС в "Бояна", наречена "Дом на футбола". Мачът е в събота от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".

Съоръжението бе открито през есента на миналата година, а селекцията ни отсяда там за първи път. Избраниците на Петър Хубчев не скриха задоволството си от условията за подготовка и останаха очаровани от хотелската част.

Треньорският щаб.

В първия  ден от лагера - вчера, националите тренираха от 18:00 часа. Програмата им във вторник и сряда включва двуразови занимания. Утре от 16:15 часа селекционерът Хубчев и футболисти от отбора ще участват в среща с медиите. Тренировката от 17:00 ч ще бъде открита само в първите 15 минути.

Николай Михайлов пристигна с "Порше Панамера".

Новата база на националните ни отбори в "Бояна" бе официално открита на 17 ноември миналата години с церемония. На събитието присъстваха президентът на УЕФА Александър Чеферин, както и хърватската легенда Звонимир Бобан, който е съветник на президента на ФИФА Джани Инфантино.

Комплексът включва 3 пълноразмерни терена, един от които е с изкуствена трева, зала за отборни спортове, хотел със собствен ресторант и фитнес център, административна сграда и т.н. Базата бе построена върху 30 декара, предоставени от държавата с концесия за 30 години.

Помощник-треньорът Георги Донков.

Излезе 10 милиона евро, 9,5 от които дойдоха по програми на ФИФА и УЕФА, а останалите 500 000 евро са собствени средства на БФС.

Във вторник преди пресконференция в "Дом на футбола" Ивелин Попов, един от лидерите в тима, ще получи картина, нарисувана от децата от център „Аутизъм днес“.

Ивелин Попов.

Подаръкът ще бъде връчен на играча на "Спартак" (Москва) за това, че заедно със съпругата му са сред най-големите дарители на благотворителния търг на "Дарик радио", "Ники Кънчев шоу" и gong.bg в полза на децата с аутизъм в България и недоносените деца.

Средствата от търга се използват за обучение на специалисти в България по световно наложени терапевтични практики за работа с деца с аутизъм. Благодарение на даренията всяка година от „Нашите недоносени деца“ пък закупуват ковьози за новородени, недоносени деца за болниците в София и в страната.

Владислав Стоянов.
Николай Бодуров (вляво) и Кирил Десподов от ЦСКА-София.