Стотици свободни граждани посрещнаха лидерите на "Нова република" на Синя вечер в Пловдив. Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров и водачът на листата в Пловдив и областта Дани Каназирева призоваха симпатизантите си да се обадят на всички свои познати, за да гласуват в неделя за "Нова република".

"Тук сме се събрали различни хора – много млади хора, много от синьото поколение на 90-те, трети са се разочаровали поотделно и са подкрепяли различни партии. Но винаги сме били свързани - от стремежа ни към европейска България. И най-важното е, че днес отново сме тук заедно", посрещна присъстващите Дани Каназирева.

Водачът на листата на "Нова република" в Пловдив обяви, че парламентарната група на "Нова република" ще бъде само първата стъпка към изграждането на една смела и обединена десница.

Трайчо Трайков каза, че в момента наблюдаваме залеза на ГЕРБ.

„Наблюдаваме фалшива алтернатива. Всичко се рамкира в конфликта БСП-ГЕРБ. Много често ни питат защо дясното се фрагментира. Но никога не питат защо лявото се фрагментира. Ако ГЕРБ беше дясна партия, нямаше да ни питат това. Дясното днес е само "Нова република", каза Трайков.

Десният лидер каза, че често хора го питат: „А ако не влезем, какво правим след това?"

„Ако всички, които казват същото, убедено гласуват, нямаше да има никакво съмнение. За мен и сега няма никакво съмнение, че "Нова република" ще влезе в парламента. Верният избор е номер 4. Отваряйте си очите на 4, следващата неделя с номер 4", призова Трайков.

Мартин Димитров допълни, че него много хора го питат: „Къде е синьото?"

„Синьото е символ на свободата и демокрацията. Синьото днес е само на едно място – в "Нова република".

Мартин Димитров пое ангажимент пред пловдивчани "Нова република" да е техният глас в парламента и да казва на висок глас, че тези кражби не могат да продължават повече.

„Затова сме толкова неудобни. Затова са тези фалшиви изследвания. Кои са единствените, които не биха се занимавали с БСП и ДПС? Това сме ние. Ние сме сигурни и сме се доказали. Тествани сме безброй пъти. Не се предаваме. Не се прекършваме. Не се договаряме."

Синият лидер помоли пловдивчани да информират хората и да ги вдигнат на бунт срещу това, което ни готвят – голяма крадлива коалиция БСП-ГЕРБ, замаскирана като експертно правителство с друг мандат.

„Нова република" е новото дясно в България. Моментът е преломен. Пътят на ГЕРБ е почти извървян и хората ще поискат истинско дясно. Трябва да им дадем избор", каза Димитров.

Той призова всеки да потърси четирима съседи, четирима приятели, четирима познати и още четирима на улицата, които да подкрепят "Нова република".

Председателят на "Нова република" Радан Кънев каза, че вече не е време за агитация.

„Приятели, законът и демокрацията са оръжие на слабия. А днес в нашата България слаб е честният, работещият, спестяващият. Слаб е този, който иска здраво семейство, местна общност, община. Защото вече 70 години властта е на страната на грубата сила", каза Кънев.

Лидерът на "Нова република" съобщи на присъстващите добрата новина:

„Демокрацията не ни е отнела нищо. Но и нищо не дава даром. Тя е нашето оръжие - тя ни дава право да се борим за свободата си и за правото си нашите деца да успяват на нашта земя, всеки според таланта, труда и усилията. Да се борим!"

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ