Германската метъл банда "Рамщайн" идва в България на 28 април, но не за концерт, а за поредния боксов мач на Кубрат Пулев в тежка категория, съобщава "Зауерланд" - промоутърската компания на Кобрата.

На 28 април и двамата братя Пулеви ще излязат на ринга в зала "Арена Армеец" в София, подобно на 3 декември миналата година. Тогава Тервел дебютира като професионалист, а Кубрат спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

След като тогава отказа по категоричен начин Самюел Питър - Нигерийския кошмар, сега на Пулев предстои нов сблъсък. Пред родна публика той ще защитава пояса на WBA срещу американеца Кевин Джонсън (30 победи, 7 загуби).

Преди да се качи на ринга в "Арена Армеец" обаче, на Тервел Пулев предстои друго предизвикателство. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон ще изиграе двубой в Германия. Той е планиран за 25 март в Потсдам.

В момента братя Пулеви тренират усилено под ръководството на треньора Ули Вегнер в Берлин.

Групата "Рамщайн" е изнасяла два концерта в България - на стадион "Васил Левски" през 2010-а и 2013 г. При първата си визита германците се позабавляваха няколко пъти на чалга вечери в Студентския град.