Издателите на сатиричния вестник "Прас-прес" днес подадоха жалба в Комисията за защита на конкуренцията  (КЗК) срещу дистрибуторската компания "Национална дистрибуция". Жалбоподателите са Чавдар Георгиев, Христо Комарницки и Иван Бакалов. Те изтъкват, че компанията е злоупотребила с монополното си положение в разпространението на печатни издания.

Първият брой на "Прас-прес" излезе на 1 март. Според издателите му вестникът не е бил разпространяван по сергиите, а 10-хилядният му тираж е изчезнал. Те смятат, че "Национална дистрибуция" не е доставяла вестника в местата за разпространение. На 8 март екипът на "Прас-прес" раздаде последните 50 броя от тиража, с които разполагаше. Вторият брой излезе на 15 март, като беше разпространяван от други по-малки компании.

Ако се докаже, че "Национална дистрибуция" не е разпространила първият брой на "Прас-прес", това означавало, че компанията е нарушила Закона за защита на конкуренцията. Според текст от закона необоснован отказ да се достави стока или да се предостави услуга на реален или потенциален клиент, за да се възпрепятства осъществяваната от него стопанска дейност се смята за злоупотреба с монополно или господстващо положение.