Ad Config - Website header

 

Article_top

Има една важна специфика на българската демокрация, която нарежда България сред най-добрите примери в света. Тя е свързана с факта, че българите почти винаги избираме бъдещето, а не миналото, и у нас печели винаги тази политическа формация, която предлага оптимизъм. При избора между ГЕРБ и БСП отговорът, коя партия предлага бъдеще и коя минало, е лесен. Разбира се, той не дава автоматичен отговор на въпроса кой ще спечели изборите.

БСП предлага твърде много минало, и то много радикално, а ГЕРБ може да предложи доста повече бъдеще от предпазливия оптимизъм, който ни показва в тази кампания. Добрата политика обаче е тази, която е възможна, добре организирана и разбираема за хората. Всичко останало е политическа илюзия, нещо, което в голяма степен би обяснило бъдещите неуспехи на редица от по-малките центристки и десноцентристки формации.

Фокусът логично е върху БСП и ГЕРБ, защото след 27 март от спечелилата партия ще зависят визията за развитие на страната, приоритетите на следващото управление, подходът към него и, разбира се, хоризонтът му. Не си представям как в силно конкурентен ЕС и в динамично променящия се свят България може да успее с песимистична, назадничава и реваншистка към Европа политическа визия.

БСП – назад и на североизток!?

За съжаление БСП представя точно такава. Тя е мрачна, ретроградна, безперспективна партия, разделена на групички и лобита, между които има крехко примирие. Веднага след 27 март то ще се превърне автоматично във вътрешнопартиен конфликт и всеки, който каже, че Корнелия Нинова е изтискала последната останала енергия на една обърната към миналото политическа общност, в успешен или неуспешен опит да додрапа до властта, ще е напълно прав.

Никога в историята на изминалите 27 демократични години БСП не е била обърната толкова директно срещу бъдещето на България. При Александър Лилов левицата търсеше начин да съвмести издъхналия комунизъм с политическа идеология, която да ѝ осигури преход от комунистическа към социалистическа партия. Имаше опити и интелектуално усилие. При Жан Виденов БСП се опита да поддържа рухналата инфраструктура на посткомунистическата индустрия. Икономическите закони обаче не могат да бъдат нарушавани без санкция. В допълнение към тях с обърканите управленски идеи на тогавашната БСП (г-н Румен Гечев може да разказва много за тях) и с помощ от червените и квази червени икономически групировки, заети да източват икономиката през държавни банки, държавни фирми и други държавни структури, България стигна до фалит.

Следващото червено управление се отложи закономерно чак до 2005 г., след като преди това през 2001 г. начело на БСП бе поставен 35-годишният Сергей Станишев, който с всички условности очевидно разбира какво е съвременна социалистическа партия. При него БСП неслучайно се върна два пъти на власт, макар и вторият път след загуба и през “задния вход” с кабинета "Орешарски". Станишевата БСП намигаше с едно око на северозапад към Кремъл, застъпваше руските енергийни проекти у нас по икономическа формула, която източваше националните ресурси. В периода 2005-2009 г. бе силно укрепен корупционният скелет на българската политическа система. Подкрепяна от ДПС и НДСВ, срещу лъвски пай от бюджета, БСП реализира вероятно най-корупционното като практики и последствия управление, което е имала България през последните 20 години – това на Тройната коалиция.

Честно е да кажем, че в него 8 министри, колкото БСП, имаха също НДСВ и ДПС. До 2009 г. трите партии направиха така, че българите да разглеждат ЕС като съюзник на крадливата българска олигархия. След унищожителни доклади на Европейската комисия през 2008 г. себеусещащият се като дълбок политически мислител г-н Доган сподели: “Дълго време ние мислехме, че управляването на еврофондовете е по същата схема като разходването на бюджетните средства. Но тази технология е съвсем различна.” Това “прозрение” дойде с цената на съсипаната репутация на България още на старта на европейското членство заради пладнешки обири, извършвани от НДСВ, ДПС и БСП с предприсъединителните програми на ЕС.

Тройната коалиция не разбра какво е ЕС или не ѝ пукаше. Въпреки това Станишевата БСП бе най-близката възможна форма на социалистическа партия, която би била припозната в Европа и която има сходства с европейските левици. В мандата на Станишев България имаше относително реалистични бюджети, а през 2008 г. под обоснованият натиск на редица икономисти Тройната коалиция въведе плоския данък от 10%. Затова, че успя да приближи БСП до Европа, Станишев получи признание в ПЕС.

Сега стигаме следващия соцпоход към властта – БСП на Корнелия Нинова. С избирането на Нинова БСП започна бързо да се отдалечава от Европа и в рамките на настоящата изборната кампания прескочи понятието “евроскептицизъм”, за да се заяви като еврофобска партия. Г-жа Нинова постави начело на листите кадри, които да мотивират идейно еврофобията и евразийския завой на БСП.

Един от тях Иво Христов разказа на пловдивчани, че "...нашето евроинтегриране ще означава нашето унищожаване като нация, като народ, като икономика". Какво да си мислиш за човек, който казва това в град, който през 2019 г. ще е европейска столица на културата!?

Друг идеен вдъхновител на отдалечаването на БСП от Европа пък атакува по линията НАТО. Членът на соцръководството и водач на листа на БСП в Кюстендил Валери Жаблянов твърди, че “ако членството ни в НАТО застрашава интересите ни, трябва да го преосмислим”. Тук вече лъсва геополитическият гений на настоящата левица. Той обаче пропуска да ни каже дали ще са застрашени интересите ни, ако България, както предлагат от БСП, излезе от НАТО, но не успее да си смени адреса (географското местоположение) и остане “подло” заобградена от Румъния, Гърция и Турция – все държави в НАТО?

Червеният председател г-жа Нинова е една идея по-гъвкава в говоренето си срещу ЕС. Тя държи по-мека линия към Европа от колегите си Жаблянов и Христов. За сметка на това обаче громи търговските споразумения между ЕС и Канада, а и убедено заяви, че “демокрацията ни отне много”. Вярно, каза го в контекст, но пък и с дълбока носталгия към комунистическия период. Въпросът е сериозно ли г-жа Нинова смята, че днес българите са по-необразовани и по-болни, отколкото през 70-те и 80-те години на миналия век, или просто експлоатира носталгията на възрастните хора към младостта.

ГЕРБ – бавно напред и към Европа

ГЕРБ имаше две правителства след 2009 г. и доста критици както отляво, така и отдясно. Ако някой каже, че критиките са били неоснователни, означава да излъже. При ГЕРБ обаче няма колебания относно посоката на развитие на страната. Партията на г-н Борисов е най-еврооптимистичната в България и е единствената от големите български партии, която ясно защитава европейското бъдеще на страната. Нещо повече, в момента ГЕРБ е единствената оптимистична партия сред шестте формации с най-висока електорална подкрепа. По данни на “Алфа Рисърч” на въпроса дали дадена формация излъчва оптимизъм или песимизъм единствено при ГЕРБ има положителни показатели. 

По отношение на развитието на ЕС “Вариант 1”, най-добрият за България сценарий “ЕС да продължи единно с 27 държави, като се фокусира върху създаване на работни места, икономически растеж, засилване на общия пазар и инвестиции в транспорта, енергийната инфраструктура и дигиталната икономика” среща подкрепа от 50.2% от избирателите на ГЕРБ и от 38.5% от тези на левицата. При БСП има разпределяне на другите опции за евросъюза, което е пряк резултат от еврофобската политика на соцпартията.

За привържениците на левицата най-желаната следизборна коалиция, подкрепяна от 60.6% от потенциалните избиратели, е с "Обединените патриоти", формация, в която се намира проруската партия “Атака”, партия, белязана от ксенофобски скандали с лоша репутация в ЕС.

Още по-емблематичен по отношение на скалите “бъдеще–минало” и “оптимизъм–песимизъм” е отговорът на въпроса: “Ако трябва да избирате между две икономически системи, която предпочитате?” 66.7% от привържениците на БСП казват, че предпочитат “социализъм с държавна икономика и лична собственост”, а едва 11.6% са за “капитализъм и частна икономика и частна собственост”. Останалите отговарят с “не мога да преценя”.

При ГЕРБ 50.9% са за “капитализъм и частна икономика и частна собственост”, а 20.6% за “социализъм с държавна икономика и лична собственост”. БСП е единствената от всички 10 водещи формации, които отиват на парламентарни избори, при която мнозинството симпатизанти - над 50% - се обявява против капитализма, частната икономика и частната собственост. Дори при АБВ съотношението е 35% на 25% в полза на частната собственост и капиталистическата икономика. 

Отношението към капитализма, частната собственост и частната икономика, тоест към структурата на ЕС и на съвременния свят, са политическият вододел между БСП и всички останали български партии. Ако в новия парламент се правят коалиции въз основа на политическите виждания и ценности, БСП би останала почти сама.

PS: Текстът сравнява само двете водещи партии. Няколко дни преди парламентарните избори не смятам за честно да дискутирам нагласите на избирателите и шансовете на останалите формации, особено на тези около 4-процентната бариера за влизане в парламента. С извинение към привържениците на БСП позицията ми към сегашния вариант на левицата е основана изцяло на нейните политически заявки, които смятам за изключително опасни за България.

 
Снимка Веселин Боришев

Има една важна специфика на българската демокрация, която нарежда България сред най-добрите примери в света. Тя е свързана с факта, че българите почти винаги избираме бъдещето, а не миналото, и у нас печели винаги тази политическа формация, която предлага оптимизъм. При избора между ГЕРБ и БСП отговорът, коя партия предлага бъдеще и коя минало, е лесен. Разбира се, той не дава автоматичен отговор на въпроса кой ще спечели изборите.

БСП предлага твърде много минало, и то много радикално, а ГЕРБ може да предложи доста повече бъдеще от предпазливия оптимизъм, който ни показва в тази кампания. Добрата политика обаче е тази, която е възможна, добре организирана и разбираема за хората. Всичко останало е политическа илюзия, нещо, което в голяма степен би обяснило бъдещите неуспехи на редица от по-малките центристки и десноцентристки формации.

Фокусът логично е върху БСП и ГЕРБ, защото след 27 март от спечелилата партия ще зависят визията за развитие на страната, приоритетите на следващото управление, подходът към него и, разбира се, хоризонтът му. Не си представям как в силно конкурентен ЕС и в динамично променящия се свят България може да успее с песимистична, назадничава и реваншистка към Европа политическа визия.

БСП – назад и на североизток!?

За съжаление БСП представя точно такава. Тя е мрачна, ретроградна, безперспективна партия, разделена на групички и лобита, между които има крехко примирие. Веднага след 27 март то ще се превърне автоматично във вътрешнопартиен конфликт и всеки, който каже, че Корнелия Нинова е изтискала последната останала енергия на една обърната към миналото политическа общност, в успешен или неуспешен опит да додрапа до властта, ще е напълно прав.

Никога в историята на изминалите 27 демократични години БСП не е била обърната толкова директно срещу бъдещето на България. При Александър Лилов левицата търсеше начин да съвмести издъхналия комунизъм с политическа идеология, която да ѝ осигури преход от комунистическа към социалистическа партия. Имаше опити и интелектуално усилие. При Жан Виденов БСП се опита да поддържа рухналата инфраструктура на посткомунистическата индустрия. Икономическите закони обаче не могат да бъдат нарушавани без санкция. В допълнение към тях с обърканите управленски идеи на тогавашната БСП (г-н Румен Гечев може да разказва много за тях) и с помощ от червените и квази червени икономически групировки, заети да източват икономиката през държавни банки, държавни фирми и други държавни структури, България стигна до фалит.

Следващото червено управление се отложи закономерно чак до 2005 г., след като преди това през 2001 г. начело на БСП бе поставен 35-годишният Сергей Станишев, който с всички условности очевидно разбира какво е съвременна социалистическа партия. При него БСП неслучайно се върна два пъти на власт, макар и вторият път след загуба и през “задния вход” с кабинета "Орешарски". Станишевата БСП намигаше с едно око на северозапад към Кремъл, застъпваше руските енергийни проекти у нас по икономическа формула, която източваше националните ресурси. В периода 2005-2009 г. бе силно укрепен корупционният скелет на българската политическа система. Подкрепяна от ДПС и НДСВ, срещу лъвски пай от бюджета, БСП реализира вероятно най-корупционното като практики и последствия управление, което е имала България през последните 20 години – това на Тройната коалиция.

Честно е да кажем, че в него 8 министри, колкото БСП, имаха също НДСВ и ДПС. До 2009 г. трите партии направиха така, че българите да разглеждат ЕС като съюзник на крадливата българска олигархия. След унищожителни доклади на Европейската комисия през 2008 г. себеусещащият се като дълбок политически мислител г-н Доган сподели: “Дълго време ние мислехме, че управляването на еврофондовете е по същата схема като разходването на бюджетните средства. Но тази технология е съвсем различна.” Това “прозрение” дойде с цената на съсипаната репутация на България още на старта на европейското членство заради пладнешки обири, извършвани от НДСВ, ДПС и БСП с предприсъединителните програми на ЕС.

Тройната коалиция не разбра какво е ЕС или не ѝ пукаше. Въпреки това Станишевата БСП бе най-близката възможна форма на социалистическа партия, която би била припозната в Европа и която има сходства с европейските левици. В мандата на Станишев България имаше относително реалистични бюджети, а през 2008 г. под обоснованият натиск на редица икономисти Тройната коалиция въведе плоския данък от 10%. Затова, че успя да приближи БСП до Европа, Станишев получи признание в ПЕС.

Сега стигаме следващия соцпоход към властта – БСП на Корнелия Нинова. С избирането на Нинова БСП започна бързо да се отдалечава от Европа и в рамките на настоящата изборната кампания прескочи понятието “евроскептицизъм”, за да се заяви като еврофобска партия. Г-жа Нинова постави начело на листите кадри, които да мотивират идейно еврофобията и евразийския завой на БСП.

Един от тях Иво Христов разказа на пловдивчани, че "...нашето евроинтегриране ще означава нашето унищожаване като нация, като народ, като икономика". Какво да си мислиш за човек, който казва това в град, който през 2019 г. ще е европейска столица на културата!?

Друг идеен вдъхновител на отдалечаването на БСП от Европа пък атакува по линията НАТО. Членът на соцръководството и водач на листа на БСП в Кюстендил Валери Жаблянов твърди, че “ако членството ни в НАТО застрашава интересите ни, трябва да го преосмислим”. Тук вече лъсва геополитическият гений на настоящата левица. Той обаче пропуска да ни каже дали ще са застрашени интересите ни, ако България, както предлагат от БСП, излезе от НАТО, но не успее да си смени адреса (географското местоположение) и остане “подло” заобградена от Румъния, Гърция и Турция – все държави в НАТО?

Червеният председател г-жа Нинова е една идея по-гъвкава в говоренето си срещу ЕС. Тя държи по-мека линия към Европа от колегите си Жаблянов и Христов. За сметка на това обаче громи търговските споразумения между ЕС и Канада, а и убедено заяви, че “демокрацията ни отне много”. Вярно, каза го в контекст, но пък и с дълбока носталгия към комунистическия период. Въпросът е сериозно ли г-жа Нинова смята, че днес българите са по-необразовани и по-болни, отколкото през 70-те и 80-те години на миналия век, или просто експлоатира носталгията на възрастните хора към младостта.

ГЕРБ – бавно напред и към Европа

ГЕРБ имаше две правителства след 2009 г. и доста критици както отляво, така и отдясно. Ако някой каже, че критиките са били неоснователни, означава да излъже. При ГЕРБ обаче няма колебания относно посоката на развитие на страната. Партията на г-н Борисов е най-еврооптимистичната в България и е единствената от големите български партии, която ясно защитава европейското бъдеще на страната. Нещо повече, в момента ГЕРБ е единствената оптимистична партия сред шестте формации с най-висока електорална подкрепа. По данни на “Алфа Рисърч” на въпроса дали дадена формация излъчва оптимизъм или песимизъм единствено при ГЕРБ има положителни показатели. 

По отношение на развитието на ЕС “Вариант 1”, най-добрият за България сценарий “ЕС да продължи единно с 27 държави, като се фокусира върху създаване на работни места, икономически растеж, засилване на общия пазар и инвестиции в транспорта, енергийната инфраструктура и дигиталната икономика” среща подкрепа от 50.2% от избирателите на ГЕРБ и от 38.5% от тези на левицата. При БСП има разпределяне на другите опции за евросъюза, което е пряк резултат от еврофобската политика на соцпартията.

За привържениците на левицата най-желаната следизборна коалиция, подкрепяна от 60.6% от потенциалните избиратели, е с "Обединените патриоти", формация, в която се намира проруската партия “Атака”, партия, белязана от ксенофобски скандали с лоша репутация в ЕС.

Още по-емблематичен по отношение на скалите “бъдеще–минало” и “оптимизъм–песимизъм” е отговорът на въпроса: “Ако трябва да избирате между две икономически системи, която предпочитате?” 66.7% от привържениците на БСП казват, че предпочитат “социализъм с държавна икономика и лична собственост”, а едва 11.6% са за “капитализъм и частна икономика и частна собственост”. Останалите отговарят с “не мога да преценя”.

При ГЕРБ 50.9% са за “капитализъм и частна икономика и частна собственост”, а 20.6% за “социализъм с държавна икономика и лична собственост”. БСП е единствената от всички 10 водещи формации, които отиват на парламентарни избори, при която мнозинството симпатизанти - над 50% - се обявява против капитализма, частната икономика и частната собственост. Дори при АБВ съотношението е 35% на 25% в полза на частната собственост и капиталистическата икономика. 

Отношението към капитализма, частната собственост и частната икономика, тоест към структурата на ЕС и на съвременния свят, са политическият вододел между БСП и всички останали български партии. Ако в новия парламент се правят коалиции въз основа на политическите виждания и ценности, БСП би останала почти сама.

PS: Текстът сравнява само двете водещи партии. Няколко дни преди парламентарните избори не смятам за честно да дискутирам нагласите на избирателите и шансовете на останалите формации, особено на тези около 4-процентната бариера за влизане в парламента. С извинение към привържениците на БСП позицията ми към сегашния вариант на левицата е основана изцяло на нейните политически заявки, които смятам за изключително опасни за България.

Коментари

Прави впечатление,

че нито един, подчертавам, НИТО ЕДИН европейски социалист не е казал до този момент "гък" в предизборна подкрепа на БСП. Включително Станишев. Последната му изява беше да се опитва да защитава бившата си конкубина - оттогава ни вопъл, ни стон. Това е много показателно и дори чугунариатът на Позитано го осъзнава. Ездачката „Дукс“ - със сигурност.
 • +229
 • -112
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

БЕ ТО И ОТ ЕНП-то

подкрепа за ПП ГРОБ за тез избори - ЙОК!!
ДОЛ-чо да го чу някой да са изказва..
Щото с ПАТРИОТАРИТЕ ша трябва после да ни агитира, че съюз ша правят..А те - ЕНП-то де, категорически са против да управляват в Европата заедно с националистите.. УЖ де.
А иначе - оптимист, е простият, който в ГРОБището вижда плюсове, вместо кръстове...
П.П. - Що ли тогаз на Баце в последно време тъй муй помръкнала магнолията???

Тц

Избори 2017: Манфред Вебер, ЕНП: Предложенията на социалистите са абсолютно непостижими от икономическа и финансова гледна точка
http://www.focus-news.net/opinion/2017/03/22/42317/izbori-2017-manfred-veber-enp-predlozheniyata-na-sotsialistite-sa-absolyutno-nepostizhimi-ot-ikonomicheska-i-finansova-gledna-tochka.html
 • +146
 • -200

Браво

БСП трябва да остане сама!
"Отношението към капитализма, частната собственост и частната икономика, тоест към структурата на ЕС и на съвременния свят, са политическият вододел между БСП и всички останали български партии. Ако в новия парламент се правят коалиции въз основа на политическите виждания и ценности, БСП би останала почти сама."

Станишев и Нинова са само два от символите на "Идейният колаж БСП" - http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/07/2929643_ideiniiat_kolaj_bsp/
JamesMomia JamesMomia's picture
JamesMomia Jame...
JamesMomia

Control Your Sleep Apnea With These Tips

Sleep apnea is a common sleep disorder than can affect as many as five percent as adults, but often goes unrecognized. If you suffer from this condition, you will stop breathing for up to a minute while you sleep. This can cause snoring, fatigue, and other problems. Fortunately, there are effective treatments to help you find relief.

To help with your sleep apnea, you need to consult with your doctor about the best CPAP machine to use. Take into consideration both the noise and size of the CPAP machine. Some machines are smaller than a bread box and can be whisper quiet. Your doctor should be able to point you in the right direction of a capable machine.

If you have just been diagnosed with sleep apnea and prescribed a CPAP, join a CPAP support group. It can be quite difficult to get used to sleeping with a mask on your face every night. Sitting in a room full of other people going through the same thing can be very empowering. You can learn from others who have had the same issues you are having and made adjustments to make it work.

Improve your sleep apnea by slimming down a bit. Recent research showed dramatic improvements in overweight men who shed 25 pounds over a period of one year to reduce sleep apnea symptoms. In some cases, the weight loss resulted in a cure of sleep apnea where no further treatment of the condition was necessary.

Sleeping at a high altitude can worsen your sleep apnea because of the lower levels of oxygen. If you are going to a place located higher than what you are used to, take a CPAP machine with you. The best thing to do would be to completely avoid high altitude.

If you think that you may have sleep apnea, set up a video of yourself as you sleep. Just be sure that the video recorder has sound capability. When you wake up, look at the video, and if it seems like something other than snoring is going on, it may be time to go to the doctor.

Sleep apnea does not go away on its own; patients need treatment. Some treatments work better for different people. If you lose weight you will help your sleep apnea, but this is not always the cause. CPAP machines are considered non-invasive, and many people use them successfully. Others prefer surgery to relieve their sleep apnea. Choose whichever method you think will work for you so you may begin to live a happy and comfortable life.

If you use a continuous positive airway pressure, or CPAP machine to treat your sleep apnea, sleep with it every night. When you take the mask off at night, your symptoms will return. Sometimes they might disappear for one or two nights, but then return. Wearing the mask every night prevents episodes of sleep apnea from occurring.

If you are a trucker who has sleep apnea, take precautions to stay safe on the road. First of all, get yourself properly diagnosed and treated. If your doctor prescribes a CPAP, use it. They are small and easily portable and can run on battery power if necessary. Try to stay fit and get regular sleep to keep your condition under control.

These tips were written especially for people who suffer from apnea, whether directly or indirectly as a bed partner. While it can be quite difficult to completely remove apnea from your life, there are ways to live with it, and these were touched on in this useful sleep apnea article.

<a href=https://www.viagrasansordonnancefr.com/>viagrasansordonnancefr.com</a>
 • +161
 • -117
JamesMomia JamesMomia's picture
JamesMomia Jame...
JamesMomia

Easy Steps On Going About Dealing With Sleep Apnea

Sleep apnea is a very difficult thing to live with, both for the sufferer and for people living and sleep with him or her. If you fit into either of these categories, then you know just how frustrating it can be. Read through the tips found in this article to learn the best way to survive this problem!

Strengthen your throat and jaw with some basic exercises. Developing these muscles should reduce the symptoms of sleep apnea. You can exercise your throat and jaw by simply pulling your tongue or practicing some very simple breathing exercises. The goal is to train you to breathe differently and hopefully make your sleep apnea disappear.

Some people have problems using the CPAP machine to deal with their sleep apnea. The best advice is to stick with it. It is not a cure, but it does treat your sleep apnea. If you stop using it, you still have sleep apnea, so you need to keep using the machine regularly.

If you have tried a number of less drastic sleep apnea treatment options, you might want to consider discussing surgical treatment options for the condition with your primary care physician. Sleep apnea treatment surgery often involves increasing the diameter of your airway in an effort to reduce the number of apnea episodes that you experience.

Understand the effects that smoking and drinking alcohol have on sleep apnea, if you are trying to get a grip on your quality of sleep. Smoking enlarges airways, while alcohol can relax them too much, both of which will contribute to the symptoms of sleep apnea severely. Consider making the necessary cut-backs that will cut down on your sleep problems.

Check if a corrective device can help alleviate your sleep apnea symptoms. Having an overbite, an undersized jaw or a recessed chin can cause your airway to be more narrow because of how your jawbone is set. These devices help create proper alignment of your jaw while you sleep, opening up your airway more. As a result, you experience fewer sleep apnea symptoms.

Sleep apnea does not go away on its own; patients need treatment. Some treatments work better for different people. If you lose weight you will help your sleep apnea, but this is not always the cause. CPAP machines are considered non-invasive, and many people use them successfully. Others prefer surgery to relieve their sleep apnea. Choose whichever method you think will work for you so you may begin to live a happy and comfortable life.

The most important aspect of dealing with sleep apnea is understanding exactly what it is. Unlike simple snoring, it is when a sleeper stop's breathing for a short period of time while he is sleeping. If your sleep partner tells you that sometimes you stop breathing, there is a good chance you have apnea.

Minimize your risk from the conditions causing sleep apnea. Some sleep apnea risk factors cannot be changed, like genetic or hereditary reasons. But others, such as weight smoking and drinking, can be controlled.

Sleep apnea can cause many problems beyond just the inability to get a good night's sleep. If you let your condition go untreated, it may get worse over time. Getting enough sleep is crucial to your overall level of health, so start using the tips you have read in this article right away to find relief.

<a href=https://www.viagrasansordonnancefr.com/>viagrasansordonnancefr.com</a>
 • +164
 • -123
PiptidiTom PiptidiTom's picture
PiptidiTom Pipt...
PiptidiTom

Препараты

Каждый понимает, что в данный момент набор мускул — процесс, занимающий много внимания и усилий. Дело не только в физических нагрузках, но и в питании. Это самый важный момент, фундамент мускулистого тела. Даже профессиональные участники соревнований для ускорения обмена веществ или просто для набора мышечной массы прибегают к применению спортивного питания. Почти все они безвредны и рекомендуются к употреблению врачами. Об одном из примеров таких добавок мы и поговорим. <a href=http://пептиды.in.ua/articles/Kupit-_peptidy_v_Dnepropetrovske_-_Internet_magazin_peptidov_v_Dnepropetrovske>Купить пептиды в Днепропетровске Интернет магазин пептидов в Днепропетровске</a>

Пептиды — это вещества, состоящие из частиц аминокислот, которые связаны путем амидных связей. Простым языком — это «умные» белки, занимающие самую главную роль в организме.
 • +163
 • -133
igismiy igismiy's picture
igismiy igismiy
igismiy

To opalescent equivocal tell-tale ethically hilum.

http://usa-onlineprednisone.net/ - usa-onlineprednisone.net.ankor <a href="http://salbutamol-ventolin-buy.net/">salbutamol-ventolin-buy.net.ankor</a> http://online-viagracanada.net/
 • +146
 • -153
NILLTASYDAY NILLTASYDAY's picture
NILLTASYDAY NIL...
NILLTASYDAY

60 DAYS - 60 PAYMENTS OF 3.33% - Just try - 25-03-2017

60 DAYS - 60 PAYMENTS OF 3.33%
130% AFTER 15 DAYS
200% AFTER 30 DAYS https://elizion.org/?activation=330004405#plans - plans
3,33% DAILY FOR 60 DAYS
https://elizion.org/?activation=330004405 - Join Now
https://telegram.me/elizion_bot?start=330004405 - or Telegram

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията

Анкета

Одобрявате ли решението България да предпочете изтребителите F-16?