За интересна случка с жител на с. Радуил, Самоковско, научи Клуб Z. Окзало се, че готвачът Николай С. (20 г.), имал увлечения и към високорисковата и тежко незаконна ботаника – при реализация у тях в понеделник спецченгета открили истинска планина от марихуана.

Стойността на намерената тревна маса по цени на съдебната система тепърва ще се изчислява, но само единият открит съд представлява бидон от 110 литра.

Пластмасовият бидон, пълен с продукция.

Младежът, роден през 1997 г., имал ожъната реколта, готова за продажба, и отделно - зелени растения. Той самият не е познат на полицията за разлика от брат си.

Да напомним, че у нас марихуаната се води "високорисково наркотично вещество", точно като хероина например.

Каква била изненадата на съселяните на Николай, като го видели, че се разхожда на свобода. Оказва се, че след успешния удар на ченгетата, дори не са му искани 72 часа прокурорска мярка за неотклонение. Камо ли примерно от съда да се иска някаква по-тежка.

Николай е готвач в курорта Боровец.

За случая няма нито дума в бюлетина на ОДМВР-София и на самоковската полиция. Прави впечатление, че от планинскияя град се "хвалят" в бюлетина с далеч по-скромни удари от по 2 грама:

"Около 17.30 часа вчера при провеждането на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, автопатрул на РУ- Самоков спрял за проверка на разклона за вилно селище в с. Мала църква лек автомобил „Форд Фиеста“. У един от пътниците служителите на реда намерили увита в хартия суха тревиста маса с тегло около 2 грама, реагираща на канабис. 39- годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан за срок до 24 часа. При последвалото претърсване на колата са открити и иззети още две топчета канабис, пъхнати в празна метална кутийка. По случая е образувано досъдебно производство."

Тъй като досъдебните производства на прокуратурата са една от най-дълбоко пазените тайни, Клуб Z ще отправи запитване до МВР за случая.

Преди време обаче писахме за рецидивист от Раднево, който получи 6 години затвор ефективно и над 40 000 лв. глоба за това, че държал 2,8 г марихуана на стойност 16,88 лв.