Филмът „Дъждовен ден” на Андрей Чертов спечели наградата „Златен Витяз” за най-добър пълнометражен документален филм на 23-я Международен кинофестивал „Златен Витяз” 2014 в руския град Томск. Това обаче е само една от 6-те награди на български кинематографисти от форума, известен и като "Православния фестивал".

В конкурса за анимационни филми режисьорът на филма „Нон стоп” Андрей Цветков бе награден с Диплом за оригинален киноезик. А в игралния конкурс с Диплом за най-добра операторска работа бяха отличени операторите на филма „Аве” (реж. Константин Божанов) Ненад Бороевич и Радослав Гочев.

В състезанието за късометражни документални филми със Специален диплом на журито за най-добър авторски репортаж, професионализъм и смелост бе наградена Елена Йончева - сценарист и режисьор на „Безпощаден мартиролог”. Същият филм бе отличен и за монтаж в лицето на Дейвид Вакрилов.

Президентът на кинофорума „Златен Витяз” Николай Бурляев награди с Диплом Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстю Сарафов” по повод 40-я юбилей на Факултета „Екранни изкуства”, за постоянното му участие в МКФ „Златен Витяз” с високохудожествени студентски филми, отговарящи на девиза на фестивала – „За нравствени християнски идеали – за извисяване душата на човека”.