Президентът на САЩ Доналд Тръм се обади по телефона на британската премиерка веднага след кървавия атентат и изрази съболезнованията на американския народ.

"Президентът Тръмп предложи пълно съдействие на премиерката Тереза Мей, както и пълната подкрепа от страна на американското правителство за отговор на атаката и изправянето на отговорните пред правосъдието", заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. И добави, че Щатите остро осъждат терористичния акт и оценяват бързата реакция на полицията.

"Осъждаме този ужасен акт на насилие, независимо дали е извършен от неуравновесен индивид или от терористи. За жертвите такава разлика няма", обяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън в специално изявление.

Американски сенатори посочиха, че се надяват скоро да стане ясно кой точно стои зад кървавото деяние в Лондон.

"Германия и гражданите й стоят неотстъпно и непоколебимо до британците в борбата им срещу всички форми на тероризъм“, посочи германската канцлерка Ангела Меркел.

Мислите на премиера и на правителството са с роднините на жертвите и на пострадалите в ужасната трагедия, изтъкна пред журналисти говорителят на Тереза Мей.

Въпреки всичко Лондон остава един от най-сигурните градове в света, коментира след трагедията кметът на британската столица.

„Лондон е най-великият град в света. Ние ще се изправим заедно срещу онези, които искат да ни навредят и да унищожат нашия начин на живот. Винаги сме го правили и ще продължим да го правим винаги. Лондончаните никога няма да се изплашат от тероризма", отсече Садик Кан.